Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2005 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 2005

1 oktober
Hensbroek Dekker Chrysanten BV wordt in het Kurhaus te Scheveningen uitgeroepen tot de beste ondernemer van 2005. Voor het personeel op de thuisbasis was er gebak en champagne.

3 oktober
Wervershoof Het kassengebied Het Grootslag, eind jaren negentig tot een maximale oppervlakte van 250 ha. op de kaart gezet, wordt door een nieuwe BV, opgericht door vier West-Friese ondernemers (Van der Laan Electrotechniek in Zwaag, J. en P. Schouten Installatietechniek in Oosterblokker, De Wit Transport in Bovenkarspel en Stabo Bouw in Blokker) met een geplaatst kapitaal van 600.000 euro, overgenomen van het ingenieursbureau Arcadis. Inmiddels hebben 6 tuinders bijna 40 ha. glas in gebruik. Er is al kontakt gezocht met directeur Anton Hiemstra van Agriport 7 in de Wieringermeer waar 420 ha. beschikbaar is voor grootschalige glastuinbouw.

7 oktober
Bovenkarspel Uitvaartvereniging St. Jozef, als ziekenvereniging begonnen, bestaat 100 jaar.

Wieringermeer Gedeputeerde Hans Schipper (Economische Zaken) lost het startschot voor Agriport A7. Een nieuw project, dat 450 ha. glastuinbouw omvat, 80 ha. bedrijventerrein en een logistiek centrum en kantoorpand aan de Koggenrandweg.

8 oktober
Opmeer Sjaak Kalverboer - naast oud turncoach en basisschooldocent gymnastiek - beleeft zijn finist hour. Zijn vernieuwde sportcentrum De Weyver wordt officiéél in gebruik genomen: het sporthart van de gemeente Opmeer. De na de brand nieuw gebouwde turnhal van Kracht en Vriendschap maakt deel uit van het sportcomplex.

Langedijk Staatsbosbeheer draagt het beheer van het Oosterdelgebied - het ruim 80 ha. grote restant van het voormalige Rijk van de Duizend Eilanden - over aan de nieuw opgerichte Stichting Veldzorg, waarin ondermeer Scorlewald participeert. Onder het beheer van Staatsbosbeheer verloederde en verruigde dit gebied met de officiële status natuurgebied.

9 oktober
Zuid-Scharwoude Op de vernieuwde baan van De Schelvis legt superkolver Dirk Spijker van de kolfvereniging Andijk met een puntentotaal van 162 beslag op de nationale titel. Bij de dames legt Tineke de Best van de Moriaan uit Wormer met een totaal van 137 punten beslag op het nationale kampioenschap.

13 oktober
Midwoud Aan de Tripkouw wordt door burgemeester Frank IJsselmuiden en voorzitter Uivel van De Omring de eerste (gedenk)steen gelegd voor een nieuw woonzorgcomplex. Het is een ontwerp van Architecten Grunstra Groep BNA uit Bolsward en wordt gebouwd door Sijm en Koning BV uit Hem.

22 oktober
Andijk Dorcas Aid International, het geesteskind van Dirk Jan Groot, viert zijn zilveren jubileum met het ingebruiknemen van een nieuw kantoorpand aan de Industrieweg.

 


Hé, is dat Westfries?

723. Ik hou niet van z'n konkelefóesies (smoesjes; overdreven beleefdheid, mooipraterij).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.