Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2005 » september

Kroniek van West-Friesland - september 2005

4 september
Wogmeer Freek Masteling (83) en ereburger van de Wogmeer houdt uitverkoop in zijn warenhuis. Alles moet weg in het ‘winkelcentrum van de Wogmeer’. Hij neemt zijn intrek in De Horstenburgh in Obdam.

17 september
Wognum Een jaar na het in gebruik nemen van het winkelcentrum De Boogerd rondt wethouder Arie Schouten de werkzaamheden af met het onthullen van het naambord. Wanneer de huizen en appartmenten aan de Pannenspiegel, een nieuwe zijstraat van de Kerkstraat, eind van het jaar ook worden opgeleverd, is het centrumplan Wognum geheel gerealiseerd.

18 september
Venhuizen Op 2 november 2004 overleefden de muren van de uit 1475 daterende Ned. Hervormde kerk de vuurzee. De rest van het gebouw werd verwoest. Herbouw van het rijksmonument was mogelijk en vandaag kon ds. I. Jansen - voor een volle kerk - de eerste dienst houden. Het culturele De Triangel heeft ook weer een onderkomen.

23 september
Den Haag Het kabinet stemt in met het (vrijwillig) samengaan van de gemeenten Wester-Koggenland en Obdam per 1 januari 2007.

26 september
Twisk Het verzorgingshuis Twiskerland, gebouwd op de fundamenten van de voormalige coöperatieve zuivelfabriek Twisk, ziet Abraham, maar een groot feest wordt het niet. In Midwoud gaan de palen voor een nieuw te bouwen zorgcentrum voor de hele gemeente Noorder-Koggenland de grond al in.

« augustus | oktober »

 


Hé, is dat Westfries?

378. Moeder is meestal de hele morgen in de keuken aan 't steuren (koken) en aan 't stùdderen (werken en eten bereiden). Ze bestùddert (bestuurt, beheert) trouwens haar hele huishouden goed.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.