Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2005 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 2005

10 februari
Hensbroek Uit handen van AZ-trainer Co Adriaanse mag de directie van Dekker Chrysanten de Westfriese Ondernemersprijs 2004 in ontvangst nemen op het in schouwburg Het Park gehouden jaarlijkse gala van de Bedrijfsregio West-Friesland. Het bedrijf, toonaangevend in de bloemensector als veredelaar en vermeerderaar van chrysanten, noteerde in 2003 een omzet van 25 miljoen euro.„

12 februari
Twisk Het Nutsdepartement, de moeder van het verenigingsleven in dit dorp, viert zijn 150-jarig bestaan. Voorzitter Jan Vrugt, al 25 jaar nauw betrokken bij Het Nut, wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

15 februari
Zwaagdijk In het leegstaande veilingcomplex van The Greenery wordt het Holland Flower Festival geopend. De bolbloemenshow trekt in zes dagen ruim 20000 bezoekers. „De groei zit er weer in”, constateert voorzitter Wim Boon. Het bollenbedrijf van Jan de Wit en Zn. te Bovenkarspel wint wederom de Zilveren Tulp. De afd. Noordoostpolder van de KAVB wint de Zilveren Schuit en de afd. Harenkarspel van de KAVB legt beslag op de Zilveren Molen.

21 februari
Hoorn Het Horna-trio Frans Dekker, Klaas Willem Duijn en Jerre Bakker legt in Wijchen beslag op de nationale biljarttitel 38/2 eerste klasse.

22 februari
Opmeer. Met 40 dienstjaren vindt Jan Smit het welletjes. De laatste 21 jaar maakte hij vol als secretaris van de gemeente Opmeer. Daarvoor was hij 3 jaar wnd. secretaris van de voormalige gemeente Hoogwoud. Hij werd met een druk bezochte receptie uitgeluid.

25 februari
Harenkarspel Waarnemend burgemeester Enno Brommet krijgt voor de tweede keer de ambtsketen omgehangen. Hij mag zich nu de echte burgemeester van de gemeente Harenkarspel noemen.

28 februari
Drechterland De vrijwillige brandweerkorpsen van Drechterland en Venhuizen zullen, net als de gemeenten, worden samengevoegd. Vooruitlopend op dit samengaan krijgt het korps Drechterland een nieuwe commandant: Ester Piet (35) uit Andijk, een van de drie beroepskrachten bij het nieuw te vormen korps. Ester is de eerste vrouwelijke brandweercommandant in Noord-Holland en de derde in Nederland.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

397. Ouwerwisse (ouderwetse) stoelen hebben nog triemen (sporten, steunlatjes tussen de poten).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.