Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2003 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 2003

1 juli
Schagen Op 98-jarige leeftijd overlijdt Abraham Borst. Hij en zijn echtgenote Maria Kant waren het langstlevende echtpaar van Nederland. Zij waren op 23 februari 2003 75 jaar getrouwd!

Enkhuizen Commissaris van de Koningin Harry Borghouts benoemt Hans G. Ouwerkerk (62), lid van de PvdA, tot waarnemend burgemeester. Ouwerkerk is burgemeester van Almere en maakt gebruik van de zogeheten FPU-regeling. Per 1 augustus gaat zijn benoeming in.

7 juli
Andijk In de Buurtjeskerk, waar vroeger geestelijk voedsel werd geserveerd, is een restaurant gevestigd. Enige omwonenden maken bezwaar tegen het nieuwe gebruik. Zij vrezen overlast, vooral ‘s avonds van luidruchtige bezoekers en startende auto's. De rechter beslist dat het restaurant open mag blijven.

19 juli
Wognum Voor de derde keer legt Edith van Dijk (30) beslag op de wereldtitel 25 kilometer zwemmen in open water. Haar tijd in Barcelona: 5 uur, 35 minuten en 43 seconden.

31 juli
Hoogkarspel De Nederlandse Spoorwegen sluiten de loketten op de stations Hoogkarspel en Obdam. ‘Te weinig klandizie’. Reizigers zijn aangewezen op plaatskaartenautomaten.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

523. Ik vond dat toneelstuk skoftig mooi (heel erg, buitengewoon).
Opm.: Dit woord is de laatste decennia in West-Friesland in omloop gekomen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.