Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2003 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 2003

1 februari
Abbekerk In zijn woonplaats Bennekom overlijdt Pieter Krom (89). Van 1946 tot aan de geboorte van de gemeente Noorder-Koggenland op 1 januari 1979 was hij burgemeester-secretaris van de gemeente Abbekerk. Met ingang van 1 augustus 1966 kreeg hij de gemeente Twisk erbij. Piet Krom was een steunpilaar voor het verenigingsleven in zijn gemeenten. Hij was ridder in de Orde van Oranje Nassau en ereburger van Abbekerk. (Zie ook 31 oktober)

2 februari
De Goorn Arie Zuidervaart, Arie Schouten, Peter Rijsel en Piet Ruiter van het parochiekoor Sint Dominicus zingen met z'n vieren 185 jaar bij het koor. Gouden en zilveren medailles van de Gregoriusvereniging zijn hun deel.

Zuidermeer Nu het plaatselijke café is gesloten, hebben de biljarters een andere stek gevonden om hun sport te beoefenen. In de kerk! Een afgesloten ruimte is hiervoor beschikbaar gesteld.

6 februari
Warmenhuizen Aan de Oostwal-West gaat een tweehonderd jaar oude stolp in vlammen op.

Enkhuizen Na de muskusrat heeft nu ook de beverrat West-Friesland weten te vinden. In de omgeving van Enkhuizen wordt het eerste exemplaar gevangen.

17 februari
Bovenkarspel De prijzen op het Holland Flowers Festival zijn uitgereikt. De Zilveren Tulp ging naar het bedrijf Triflor uit Oude Niedorp. KAVB Stede Broec kreeg de Zilveren Molen. Het thema van de expositie was Sint Petersburg, dat 300 jaar geleden door tsaar Peter de Grote werd gesticht. De bloemenshow zal naar een andere locatie moeten omzien, omdat de CNB het veilinggebouw zelf nodig heeft.
Op 14 februari werd het Holland Flowers Festival, zeventig jaar geleden als Westfriese Flora begonnen, geopend door gedeputeerde Bob Verburg.

20 februari
Hoorn De Westfriese Ondernemingsprijs 2002 wordt uitgereikt aan zaadbedrijf Enza, in 1960 in Enkhuizen van start gegaan, ‘heeft zich als echt West-Fries zaadbedrijf tussen de multinationals staande weten te houden’. Directeur Piet Mazereeuw neemt de prijs in ontvangst.

Hoogkarspel In het Noorderlandhuis viert Geertje Rol-Stammes haar 100e verjaardag. ‘Ik geniet nog met volle teugen’.

26 februari
Hoorn De Stichting Beheer Monumentale Bouwkunst gaat van start. De stichting is een samengaan van de NV Landelijke Bouwkunst West-Friesland en Intermaris Woondiensten. In 1994 werd op instigatie van het Westfries Genootschap de Stichting Landelijke Bouwkunst opgericht, maar is nooit goed van de grond gekomen. 27 februari
Dirkshorn Laura van Wieringen is de nieuwe predikant van de gereformeerde kerk. De gemeente heeft drie jaar vacant gestaan.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

484. Aan de lucht te zien kon 't morgen wel 'ns snei-jagen (sneeuwen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.