Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1999 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1999

1 oktober
Medemblik De uit 1808 daterende synagoge aan het Gedempt Achterom krijgt een nieuwe bestemming. Fenni de Mooy en Henk van Grinsven hebben het gebouw als atelier en galerie in gebruik genomen.

2 oktober
Warmenhuizen In het nieuwe woonzorgcomplex Angelapark nemen de bewoners hun intrek. Alle bewoners van Huize Angela hebben de oude stek verlaten.

3 oktober
Spanbroek Na tien jaar wordt er weer een dienst gehouden in de Nederlands Hervormde kerk. Gedurende die jaren is het gebouw gerestaureerd en ingericht als multi-functioneel centrum. De kosten hebben ruim 19 miljoen gulden bedragen.

4 oktober
Tuitjenhorn In zijn woonplaats overlijdt op 50-jarige leeftijd Piet van Straaten. Hij was gedurende twee jaar raadslid voor de PvdA. Voorts bekleedde hij tal van functies in diverse commissies, onder meer in de dorpsraad.

6 oktober
Wognum “Leekerweide”, centrum voor geestelijk gehandicapten, gaat fuseren met de Stichting Voorzieningen Gehandicapten Noord-Holland. Laatstgenoemde stichting beheert in tal van plaatsen in de provincie gezinsvervangende tehuizen. Beide instellingen vinden schaalvergroting noodzakelijk.

12 oktober
Schagen Vandaag viert in het zorgcentrum ‘De Bron’ Alida Janson-Koster (geboren in Hoogkarspel) haar 104e verjaardag. Zij is de oudste inwoner van de Noordkop.

Wieringerwaard Met een puntentotaal van 163 legt Ad Bruin uit Waarland, tweede klasser en lid van ‘Onder Vrienden’ uit Oudkarspel, beslag op de Nederlandse kolftitel 1999. Ina Groenewoud van ‘Klap An’ uit Hoogwoud verovert de nationale titel met een puntentotaal van 146.

16 oktober
Hauwert Een nieuwe sportkantine en een verhard speelveld zijn het resultaat van samenwerkende bewoners van dit dorp. Een dorpsveiling en helpende handen hebben hiervoor gezorgd.

20 oktober
Schagen Het nogal opvallende archeologische onderzoek aan de Markt is voorbij. Er is een 30-tal skeletten gevonden. Enige dagen geleden kwam er nog een gave doodskist te voorschijn. Men had graag nog wat meer tijd willen hebben voor het onderzoek, maar de provincie vond het ‘ienmaal wel’.

23 oktober
Enkhuizen De bronstijdboerderij op het terrein van het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum is vandaag door de Stichting “Wandelen door de Tijd” aan het museum overgedragen. Eerder stond zo'n boerderij in het Streekbos te Bovenkarspel. Deze ging door brandstichting verloren.

Niedorp Zuster Ancilla Blijlevens ontvangt uit handen van locoburgemeester J. Mastemaker de erepenning van de gemeente Niedorp. Negentig jaar huisvestte de parochie de Clarissenorde. Zij is de laatste van de zusters en vertrekt nu naar Brabant.

Oostwoud De toneelvereniging “De Rozenstruik” heeft de 125 jaar gehaald. Reden tot feest. Twee jaar geleden was dat wel anders, toen telde men nog maar zes werkende leden. Met een actie wist men opheffing te voorkomen en bracht het ledental op dertien.

27 oktober
Waarland Het parochiekoor van Waarland bestaat 80 jaar. Drie mannen en twaalf jongeren begonnen 80 jaar geleden met hun zang de diensten op te luisteren. Ook bij ‘rouw en trouw’ is men steeds aanwezig. Een aantal koorleden zingt ook nog het Gregoriaans.

 


Hé, is dat Westfries?

646. Over de benoeming van die ambtenaar heb ik niks te kerdiezen (niets over te zeggen of te beslissen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.