Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1999 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1999

2 juli
Eenigenburg In een ziekenhuis in Chicago overlijdt Willem Klaas van Schoneveld. Hij was in Amerika als eregast op een reünie van de nakomelingen van het echtpaar Eenigenburg-Ton, dat in 1849 emigreerde. Klaas – de hoeder van “zijn” dorp – was auteur van deel 14 in onze Stolphoeve-reeks. “Een kijkje in de geschiedenis van Eenigenburg", dat in 1997 in het Engels werd vertaald. Klaas overleed 22 dagen voor zijn 62e verjaardag.

21 juli
Obdam Fred Dekker (21) is en Nederlands en Europees kampioen metselen. Goed dus voor een plaats bij de wereldkampioenschappen. Maar de organisatie daarvan legde hem nog een aantal trainingen op. Een collega-metgezel deed het beter en nu mag Fred niet deelnemen aan het wereldkampioenschap in Canada.

23 juli
Hoogkarspel Juf Willy Rood (63) neemt na 43 jaar haar krachten aan het r.k. basisonderwijs te hebben gegeven afscheid. De afscheidsreceptie werd zeer druk bezocht

24 juli
Hoorn Een van Hoorns oudste bedrijven, het van 2 februari 1872 daterende transportbedrijf Groot, wordt failliet verklaard.

29 juli
Schagen Na een verbouwing van drie maanden gaat Hotel Igesz weer open. Het interieur is ingericht in de stijl van de jaren dertig en veertig van de 20e eeuw. Bij de opening kreeg de Schager Folklore een donatie van het hotel.

Middenbeemster In zijn woning overlijdt Cor Dikstaal (79): de laatste dijkgraaf van het waterschap “de Beemster”, van 1974 tot 1981. Per 1 januari 1981 ging de polder op in het nieuw gevormde waterschap De Waterlanden.

30 juli
Alkmaar Op 54-jarige leeftijd overlijdt Tom Stom. Sinds 1 september 1970 lid van de gemeenteraad voor de PvdA. Van 7 september 1982 tot 14 april 1998 was hij wethouder. Voor zijn verdiensten was hij onderscheiden met de erepenning in goud van de stad Alkmaar.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

22. Ik ben drie nachten te warskip geweest (te logeren). We krijgen vandaag twee warskippers (logés, logées).
Volksrijmpje:
Warskippers en vis
Bloiven maar drie dagen fris.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.