Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1999 » mei

Kroniek van West-Friesland - mei 1999

1 mei
Noord-Scharwoude Burgemeester Hans Bulte stelt het nieuw gebouwde zwembad “Duikerdel” in gebruik. De gemeentelijke politiek heeft tien jaar gebakkeleid over het nieuwbouwplan. “De Reuring", het oude zwembad, wordt afgebroken.

2 mei
Nibbixwoud De dames van Zeeman-Vastgoed behalen met een 29-24 zege op Swift in Nieuwegein de tweede nationale handbalbeker op rij binnen. Op 13 mei zetten de meiden van coach Ester Hageman de kroon op het seizoen. Zij leggen in de derde wedstrijd van een best-of-five-serie tegen het Arnhemse AAC ook beslag op de landstitel. De dubbel is binnen.

10 mei
Enkhuizen Een fatale brand vernietigt de kleine supermarkt aan de Zuider Havendijk. De supermarkt bestond uit vijf panden, waaronder twee historische. De oorzaak wordt gezocht in brandstichting.

17 mei
Kolhorn Een stenen sarcofaag, destijds opgegraven bij Barsingerhorn en sedertdien opgeslagen in een werkplaats, krijgt een nieuwe rustplaats. Hij is nu geplaatst in het museum van Kolhorn, De Turfschuur.

18 mei
Enkhuizen De twee vissers van de EH 212 treffen in een fuik een meerval aan. De vis is 1.70 m lang en weegt 62 pond. Op last van het Rijksinstituut voor Visserij en Onderzoek, het RIVO, wordt het dier weer in het water teruggezet.

20 mei
Anna Paulowna Tijdens de receptie van hun gouden huwelijksfeest ontvangt het echtbaar van Balen Blanken-Vijselaar uit handen van de Polderse gemeenschap de Geerligsprijs. Zij ontvangen de prijs voor hun verdiensten voor die gemeenschap en dat zijn er vele.

22 mei
Medemblik De oud-gedeputeerden Jan Lagrand (CDA) en Frans Tielrooy (VVD) stellen het nieuw gebouwde “Regatta Center Medemblik” als internationaal zeilwedstrijdcentrum en de bijbehorende nieuwe jachthaven met 450 ligplaatsen in gebruik.

25 mei
Warmenhuizen Staatssecretaris Rick van der Ploeg van onder meer Cultuur sluit in de Oude Ursulakerk de restauratie van de gewelfschilderingen af. De klus heeft ruim drie miljoen gulden gekost.

« april | juni »

 


Hé, is dat Westfries?

383. Op oudejaarsavond had moeder boffers gebakken (kleine, dikke pannekoek, waarin gist gebruikt is) en bollebuisies (poffertjes).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.