Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1999 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1999

5 februari
Langereis De toneelvereniging “LOL” – Leren Onze Lust – bestaat 100 jaar. De eerste voorstelling werd op een podium gegeven dat op de dars van café “De Snip” op kistjes was neergelegd. In 1968 verhuisde men naar café “De Zwaan” – Dorpshuis – in Veenhuizen omdat “De Snip” dicht ging.

6 februari
Heerhugowaard Bij indoorwedstrijden in Stuttgart verbetert Robin Korving het Nederlandse record 60 meter horden. Hij brengt het terug van 7,65 naar 7,51 seconden.

13 februari
Schagen Op 77-jarige leeftijd overlijdt Sembeau Lecocq: oprichter en eigenaar van het in de oostelijke toren van het Oude Slot ingerichte museum “Slag van de Somme: 1914-1918”. Een veelzijdig man, die 16 talen beheerste.

17 februari
Den Oever Achtentachtig jaar is Jaap Koorn en nog altijd actief als muzikant bij de Harmonie “Apollo”. Hij is al 75 jaar lid. Een unicum.

19 februari
Bovenkarspel De Russische ambassadeur Vladimir V. Naidenov laat de lente in Bovenkarspel beginnen. Hij opent de 66e Flora. Het bedrijf van Jan de Wit en Zonen in Bovenkarspel legt beslag op de Zilveren Tulp, het bedrijf Triflor in Oude Niedorp op de Zilveren Schuit en de afdeling Winkel van Bloembollencultuur wint de Zilveren Molen. De Flora trekt zo'n 80.000 bezoekers.

25 februari
Wervershoof Bob Verburg, de gedeputeerde voor landbouw, geeft met het leggen van een duiker het startsein voor het tot ontwikkeling brengen van het nieuwe glastuinbouwgebied Het Grootslag. Het is 200 ha groot.

Hoorn Directeur Elling van de in Westwoud gevestigde JOZ-groep ontvangt de ondernemersprijs West-Friesland Meer 1998 uit handen van Martin Schröder, voormalig directeur van de luchtvaartmaatschappij Martinair Holland. De onderneming heeft o.a. de bedrijven Thoma, Irridelta, JOZ-lease en het mechanisatiebedrijf West-Friesland (Wogmeer) in haar bezit en telt zo'n 110 medewerkers.

26 februari
Nibbixwoud Ria Huisman-Spruit neemt afscheid als kringvoorzitter West-Friesland van de WLTO. Zij krijgt de Auroraprijs en een ridderorde. Haar bestuurlijke capaciteiten werden door Vok Kay, vice-voorzitter van de kring geroemd en hij schetste haar als een ‘poestig woifie’.

Den Haag Elisabeth Grent (73) en haar zoon Frans (46) hebben het Elisabeth Grentfonds gesticht. Met dit fonds hopen de stichters met name de Westfriese cultuur te ondersteunen en te stimuleren en in het bijzonder het Westfriese dialect onder de jongeren.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

523. Ik vond dat toneelstuk skoftig mooi (heel erg, buitengewoon).
Opm.: Dit woord is de laatste decennia in West-Friesland in omloop gekomen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.