Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1998 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1998

1 augustus
Andijk In de CDA'er J.H.M. Dittner (53) begroet de gemeente haar nieuwe eerste burger. Tot 1 januari 1998 was hij burgemeester van de op die datum opgeheven gemeente Vierlingsbeek.

Noord-Scharwoude De nevenvestiging van het Jan van Scorelcollege aan de Kerkstraat, de voormalige mavo, wordt officieel opgeheven. Daarmee verdwijnt het openbaar voortgezet onderwijs na 76 jaar uit de gemeente Langedijk.

11 augustus
Obdam In het uit 1880 daterende kerkje aan de Braken en sedert 1994 eigendom van de Stichting Behoud Kerkgebouw bij de Braken, wordt het eerste huwelijk gesloten: dat van Suzanne Bakkum en Juriën Hofland uit De Goorn.

26 augustus
Enkhuizen Koningin Beatrix opent het verbouwde en vernieuwde binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum met het luiden van een scheepsbel. Na de opening en bezichtiging nam zij op de Groene Draeck een vlootschouw af in het Krabbersgat. 28 augustus
Medemblik Deze gemeente krijgt een nieuw zeilcentrum. De werkzaamheden voor de aanleg van een strand zijn inmiddels begonnen. Er zullen ook nog golfbrekers worden aangelegd.

Opmeer L. Koomen krijgt de versierselen opgespeld van de Orde van Oranje Nassau. De heer Koomen is voorzitter van de Rabobank Midden West-Friesland. Van 1966-1980 was hij raadslid, fungeerde 13 jaar als secretaris van de LTB en is tevens bestuurslid van de Landbouwtentoonstelling Opmeer. Van de bank ontving hij een zilveren speld.

Texel Oud-burgemeester J. Gutker van Zijpe wordt per 1 september tijdelijk benoemd als eerste burger van Texel. Burgemeester W. Ridder van Rappard vertrekt naar de gemeente Noordoostpolder.

29 augustus
Grootebroek Korpsbeheerder R. Bandell opent het nieuwe districtsbureau van de regiopolitie Noord-Holland Noord. De kosten van het gebouw bedroegen 3 miljoen gulden.

30 augustus
Venhuizen In de met vrienden en bewonderaars gevulde Mozes en Aaronkerk in Amsterdam viert verzetsvrouw/kunstenares Truus Menger haar 75e verjaardag. Burgemeester Aad Vlaar mag haar meedelen dat zij is benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau.

Zwaag Pastor G. Dietersen verlaat de parochie. Tot opvolger is benoemd pastor C. Koning van Oosterblokker. Deze moet zijn werkzaamheden nu verdelen over twee parochies. De kerkgemeenschappen van Zwaag, Westwoud, Oost- en Westerblokker hadden een plan ontwikkeld tot nauwe samenwerking en een betere verdeling van de taken. De bisschop van Haarlem, mgr. Bomers, sprak tot grote teleurstelling van de parochies, zijn veto over dit plan uit.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

173. 'Tijd is geld', zegt men. Daar is veul van an (grotendeels waar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.