Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1997 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1997

1 juli
Langedijk Bob Kockx (62), sinds 1974 deel uitmakend van de gemeenteraad voor het CDA en van 1990 tot 1994 als wethouder, neemt afscheid. Hem wordt de gouden penning van verdienste uitgereikt.

4 juli
Hoorn Staatssecretaris Aad Nuis sluit het ingrijpende restauratieplan van de Statenpoort af met het onthullen van een gevelsteen met als opschrift: ‘verbouwd 1893, restauratie 1997.’

5 juli
Harenkarspel Het gemeentebestuur heeft het kerkje van Valkkoog aangewezen als trouwzaal. Het kerkje – omstreeks 1600 gesticht – heeft een eigen sfeer, die meer aanspreekt dan de moderne trouwzaal in het gemeentehuis.

8 juli
Callantsoog De weidemolen ‘De Zwaan’ heeft aan de wieken zeilen gekregen en is nu compleet. Het molentje is een replica van een exemplaar zoals er eertijds veel van waren in deze omtrek. In 1994 begon molenmaker K. Zwaan met een aantal vrijwilligers aan de bouw van de molen. Vandaar dat het nu zijn naam draagt.

18 juli
Wognum In zijn huidige woonplaats Opmeer overlijdt Simon Theodorus Bijman (79). Van 1958 tot de gemeentelijke herindeling per 1 januari 1979 maakte deze veehouder deel uit van de gemeenteraad. Van 1962 tot 1978 was hij wethouder (voor de KVP). Onder zijn verantwoordelijkheid kwam een groot aantal voorzieningen tot stand. Hij was ridder in de Orde van Oranje Nassau en ereburger van Wognum.

19 juli
Enkhuizen De bewoners van de 50 woningen in het Snouck van Loosenpark vieren het eeuwfeest van dit – unieke – voorbeeld van sociale woningbouw. Precies 100 jaar geleden werden de eerste huizen betrokken in dit park, gerealiseerd uit de nalatenschap (ca. ƒ 5 miljoen) van Maria Margaretha Snouck van Loosen, die in 1884 overleed. ‘s  Middags wordt de feestweek geopend door burgemeester R.D.J. Harskamp (1897), ‘in hoogst eigen persoon’. De Souvenir-mars, in 1897 speciaal gecomponeerd voor het Stedelijk Muziekkorps, wordt in een nieuw arrangement ook weer gespeeld. Mejonkvrouwe Margaretha Maria Snouck van Loos sluit de festiviteiten ‘persoonlijk’ af.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

596. Je mag niet die appel van dat kleine kind ofpollen (aftroggelen, afbédelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.