Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1997 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1997

1 maart
Zwaag Aan de Dorpsstraat sluiten Ton en Riet van de Velde hun kapperszaak. Dertig jaar lang hebben ze ontelbaar vele hoofden geknipt en gekapt. Ze vertrekken naar Hoogkarspel, maar kam en schaar zullen ze niet meer hanteren.

8 maart
Hoogkarspel Met een receptie luidt de muziekverging ‘Concordia’ dirigent Jack Ham met 30 dienstjaren uit. Hij blijft ‘Concordia’ wel trouw als tenor-saxofonist. Met de nieuwe dirigent Peter Goosenses komen er óók nieuwe uniformen.

maart
Medemblik Bij Jachtwerf Jongert is eindelijk de knoop doorgehakt. De werf verhuist definitief naar de Wieringermeer en blijft dus behouden voor Noord-Holland. Jongert kampt al jaren met ruimtegebrek. Ook het vervoer van het afgebouwde schepen levert moeilijkheden op. Lange tijd is gezocht naar een goede locatie en die is nu gevonden: nabij de Oude Zeug.

Noord-Scharwoude In zijn woning overlijdt Franciscus Petrus Marinus (Frans) Aarts (76). Voor de CPN en nadien voor Groen Links diende hij de gemeente Langedijk van 1 september 1970 tot 1 oktober 1995 als raadslid en in de periode 1984-1994 als wethouder. “Een bevlogen mens, die op geheel eigen wijze invulling gaf aan het besturen van de samenleving”. Onderscheiden met de gouden penning van verdienste van de gemeente Langendijk.

14 maart
Hoorn Marie Louise Bult wordt directeur van het Westfriesland College, een school die is ontstaan uit vijf andere scholen. Het is met recht een mammoetschool: 20.000 leerlingen volgen één van de 176 opleidingen. De school heeft 1200 mensen in dienst.

15 maart
Broek op Langedijk Drie opslagloodsen van ‘Agrico’ gaan in vlammen op. Ruim 13.000 ton aardappelen worden daarbij gepoft. Schade dik ƒ 15 miljoen.

Twisk Bugelspeler Barend Koolhaas, 60 jaar lid van de koninklijke fanfare ‘West Frisia’, krijgt de draagmedaille van de Algemene Nederlandse Unie voor Muziekverenigingen (ANUM) opgespeld. Oud-voorzitter Jan Schermer, 50 jaar lid, ontvangt de vergulde speld.

20 maart
Twisk Het slagersechtpaar Piet (61) en Riet (58) Zee sluit de winkel na 38 jaar het vak te hebben uitgeoefend. De zaak verkopen doen ze niet, want een eerder marktonderzoek leert dat er geen toekomst is voor een opvolger.

21 maart
Medemblik Dokter S.E. Stienstra legt na 30 jaar zijn huisartsenpraktijk neer. Tijdens zijn afscheidsreceptie ontvangt hij uit handen van burgemeester H. Smit de zilveren legpenning van de gemeente.

Hoorn In zijn woonplaats overlijdt Volkert Veer (82) oud-bestuurslid en lid van verdienste van de afd. West-Friesland van de Ned. Ver. van Postzegelverzamelaars. Op 1 mei 1995 werd hij met de gouden plaquette onderscheiden voor zijn 50-jarig lidmaatschap.

24 maart
Grootebroek In zwembad ‘De Kloet’ wordt mevr. C. Sijs (70) , lid van de zwemvereniging ‘Hartelust’, als 4 miljoenste bezoeker verwelkomd. Ze mag een maand lang gratis zwemmen. In september van dit jaar zal het bad 25 jaar bestaan.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

135. Als je zo af en toe wat aan dat werk doet, kom je er nooit mee klaar, je moet 't loif er an leggen (flink aanpakken, intensief werken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.