Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1995 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1995

1 april
De Goorn Nic. Feld en Bertus Ridder, 60 jaar lid van "Kunst naat Kracht" en Jac. Blom die 40 jaar heeft volgemaakt, krijgen elk het gouden insigne van de Federatie van Katholieke Muziekgezelschappen opgespeld.

2 april
Spierdijk De 53-jarige atlete Greet Warnaar, lid van "Hera", weet van geen ophouden. In Lisse haalt zij haar 25e nationale titel binnen. In de klasse "vrouwenveteranen 50+" wint zij met overmacht de 10 km in de tijd van 39.42 minuten.

5 april
Stede Broec Mevrouw F. Bouwman-Witlam viert in huize Nicolaas haar 100e verjaardag. Tot haar 88e heeft ze zelfstandig in Enkhuizen gewoond. Zij overlijdt in juni.

6 april
Beemster Het voor de polder opgestelde ruilverkavelingsplan wordt door de betrokken landeigenaren/agrariërs met een duidelijke meerderheid van de tafel geveegd. "Het is nu weer tijd om als vóór- en tegenstanders samen verder te gaan", aldus gedeputeerde drs. Jan Achterstraat na het bekend worden van de uitslag.

13 april
Sint Pancras Henk Wiedijk wordt aan de vooravond van zijn 88e verjaardag door het bestuur van de damclub DOS geëerd met een plaquette. Hierop staat vermeld dat hij 75 jaar lid is van de club. "Ik ben een taaie, vanaf de oprichting in 1920 heb ik ook 47 jaar bij "Vrone" gevoetbald".

15 april
Midwoud Burgemeester N. Dorresteijn opent aan de Tripkouw het nieuwe cultuur- en sportpaleis voor de Midwouder en Oostwouder bevolking. Kosten ƒ 1.2 miljoen.

21 april
Hensbroek Aart Zwagerman (65) wordt gehuldigd. Veertig jaar geleden stond hij bij de toneelvereniging "'t Viooltje" voor het eerst op de planken.

24 april
Hoorn Wethouder Jaap Schaper reikt aan fotograaf Jan Osinga de zilveren legpenning van de gemeente uit. Osinga heeft tijdens de oorlog vele gebeurtenissen in de stad vastgelegd. Zijn opnamen zijn nu in een boekwerk gepubliceerd.

27 april
Beemster Op het "Stolpen symposium" ontvangt journalist Ed Dekker uit Hensbroek, verslaggever bij de Alkmaarsche Courant (hij maakt deel uit van de redaktiecommissie van het jaarboek) een "Stolp Award" voor zijn rubriek "Nooit gedacht" in de Alkmaarsche Courant, waarin hij aandacht schenkt aan de geschiedenis van stolpen in het lezersgebied van de krant.

28 april
Wervershoof Toneelvereniging "Europa" huldigt haar oud-bestuurslid Clemens Deen mer de gouden speld voor zijn 50-jarig lidmaatschap.

Wieringerwerf Dijkgraaf S. Steltenpool (52) van het Waterschap Hollands Kroon wordt benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Het lintje had hem al op 18 april verleend moeten worden bij zijn afscheid van Prov. Staten, maar men heeft hem toen vergeten....

Bovenkarspel Th. (Dirk) Ligthart (62), al ruim 36 jaar deel uitmakend van de gemeenteraad van – eerst – Bovenkarspel en – nu – Stede Broec voor respektievelijk de KVP, het CDA en Onafhankelijke Partij – een gemeenschapsmens – komt ook als ridder in de orde van Oranje Nassau uit de "lintjesregen".

Enkhuizen Tja, het moet toch maar worden vermeld, zij het met enige schroom. Ook uw kroniekschrijver wordt onderscheiden: met de eremedaille in goud van de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn vele aktiviteiten. "Een doenig manje". Zijn vrouw ontvangt tegelijkertijd de zilveren medaille van die orde: "ôk nogal zo'n bedroivig woifke". En ze wisten het niet van elkaar!

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

649. Loop je straks even aan: ik heb 'n boskip an je (iets met je te bespreken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.