Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1994 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1994

1 juli
Hoorn Met 36 dienstjaren, waatvan 20 als chef van het Hoornse korps, neemt commissaris Theo Kootstra (56) afscheid. Als officier in de orde van Oranje Nassau.

Enkhuizen Het Zuiderzeemuseum is geprivatiseerd, met andere woorden het is een zelfstandige instelling geworden. Directeur Weeda en minister d'Ancona tekenen het protocol van overdracht. De collectie (ook die van het Buitenmuseum) blijft eigendom van het Rijk, maar wordt in beheer gegeven aan het Zuiderzeemuseum.

2 juli
Grootebroek Brandweercommandant Jan Kunst van het korps Stede Broec overhandigt zijn witte commandohelm aan zijn opvolger C. Meijne.

9 juli
Andijk In het Poldermuseum opent de VVV “De Streek” een eigen kantoor annex informatiebalie.

16 juli
Heerhugowaard In Evert Vermeer (50), lid van de PvdA, begroet de gemeente haar nieuwe eerste burger. Vermeer was gedeputeerde van Flevoland.

25 juli
Warmenhuizen Jan Ligthart (56) sluit een aktieve èn bestuurlijke verbintenis van ruim 40 jaren met de gymvereniging “Door Wilskracht Sterk” af. Hij krijgr de gouden speld van het Kon. Ned. Gymnastiek Verbond opgespeld. En thuis blijft een kast vol bekers en medailles hem ‘aan deze mooie jaren’ herinneren.

30 juli
Hoorn Met een gemiddelde temperatuur van 21,5 graden (in De Bilt) sluit ons land de warmste julimaand af sedert het begin van de waarnemingen in 1706. Tot nu toe spande juli 1783 de kroon met 20,6 graden.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

428. Die zwager van je is 'n snokkere of: snukkere kerel. Als hij van de partij is, kom je vaak in 'n snokkere situatie (wat eigenaardig, wat buitenissig, meestal met 'n komisch tintje eraan).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.