Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1992 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1992

10 november
Schagen In zijn woonplaats overlijdt ds. Marius Johannes Nolthenius (87). Hij was predikant van de Doopsgezinde Broederschap in Broek op Langedijk van 1951-1970 en van 1957-1970 eveneens van die in Nieuwe Niedorp Hij was ridder in de Orde van Oranje Nassau.

11 november
Wieringerwerf Op 81-jarige leeftijd overlijdt Jan Arend Gerritsen. Bij zijn afscheid, na 27 dienstjaren als gemeenteambtenaar, werd hij onderscheiden met de zilveren penning van de Wieringermeer. Meer dan 45 jaar verzorgde hij voor de Schager Courant de nieuwsvoorziening uit ‘zijn’ gemeente.

12 november
Middenmeer Klaas Postema heeft zijn brevet gehaald voor het besturen van een Ultra Licht Vliegtuig-ULV. “Niets bijzonders,” zegt u? Maar Klaas is 77 jaar! Hij kan nu het luchtruim in.

18 november
Wervershoof Burgemeester H. Wokke slaat de eerste paal voor de uitbreiding van het verzorgingshuis ‘St. Jozef’. Tevens zullen daarbij 26 woningen voor ouderen verrijzen. Deze zijn echter eigendom van de woningbouwvereniging ‘St. Joseph’.

22 november
Zwaag Zestig jaar zingen in het koor van de St. Martinusparochie levert de onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ op voor Dirk Beerepoot (80). Voor collega de Haan (69) waren er een oorkonde en een medaille van de Gregoriusvereniging voor 50 jaar zingen.

Spierdijk Theo Schouten, 50 jaar dirigent van het r.k. kerkkoor en de laatste 25 jaar als zodanig van het gemengd koor ‘Soli Deo Gloria’, ontvangt de gouden speld van de Gregoriusvereniging.

27 november
Niedorp Burgemeester Ype Dijkstra neemt afscheid. Per 1 december wordt hij eerste burger van de Friese gemeente Boarnsterhim. Dijkstra kwam op 1 januari 1984 als burgemeester van de voormalige gemeente Barsingerhorn naar West-Friesland. In oktober ‘85 kreeg hij er – als waarnemer – de toenmalige gemeente Niedorp bij. Per 1 januari ‘90 werd hij eerste burger van de gemeente Niedorp, die bij de herindeling uit beide gemeenten ontstond.

Bovenkarspel Piet Steltenpool wordt na 31 jaar trouwe dienst door de voetbalvereniging KGB uitgezwaaid als erelid. In 1952 startte hij als jeugdbegeleider. Sinds 1960 was hij secretaris van KGB. Hij ontvangt tevens de (vijfde) gemeentelijke fruitschaal voor zijn verdiensten.

28 november
Heerhugowaard Directeur Wim Luntz van het sociaal cultureel centrum ‘De Schakel’ gaat met pensioen. Sinds de bouw ervan, in 1977, is hij bij ‘De Schakel’ betrokken geweest. Eerst als beheerder, later als directeur. Zijn opvolger is Paul Hendricks.

Waarland Jan Zutt ontvangt de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ voor 50 jaar zingen bij het parochie koor St. Caecilia. Acht en twintig jaar lang heeft hij het koor ook gedirigeerd. Hij leidt nu al weer 1½ jaar een Gregoriaans koor.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

361. Hoe ver ben je heen met je was?
't Loupt op 't lessie ('t loopt naar 't einde, 't is gauw klaar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.