Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1990 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1990

1 augustus
Hoorn Het Agrarisch Opleidings Centrum (AOC) een samengaan van de RMTS, de r.k. MAS en de lagere agrarische scholen ‘Koggeland’ te Hoorn, Heerhugowaard en Grootebroek gaat officieel met 1200 leerlingen, 500 cursisten en 150 personeelsleden van start onder leiding van directrice mevrouw A. Kuypers-Luitwieler.

Krabbendam De ‘Meester Olthoffschool’, chr. school voor basisonderwijs, sluit bij gebrek aan een voldoende aantal leerlingen de deur. De leerlingen verhuizen naar het pand van de ‘Tuinkabouterschool’ in Warmenhuizen, de voormalige kleuterschool van de ‘Theresiaschool’.

3 augustus
Westerblokker Op 72-jarige leeftijd overlijdt Elle Mol, van 1945 (de Noodraad) tot de herindeling per 1-1-1979 vrijwel onafgebroken wethouder van de voormalige gemeente Blokker, zeer actief in de gemeenschap en de grote motor achter de – voltooide – restauratie van de monumentale kerk in Oosterblokker.

9 augustus
Niedorp Deze gemeente krijgt – na herindeling – een nieuw wapen. Het is een combinatie van de wapens van Niedorp en Barsingerhorn. Middelpunt erin is een onthoofde leeuw, die de onthoofde graaf Arnoud (Arnulf) symboliseert. Deze graaf probeerde West-Friesland aan zijn gebied toe te voegen, hetgeen hem in 993 in de buurt van Winkel de kop kostte.

16 augustus
Enkhuizen Cor Bruijn (78), de ongekroonde koning van de Zuiderzeedagen, ontvangt bij zijn afscheid van deze organisatie de gouden medaille van de gemeente.

19 augustus
Lutjebroek Dirigent Jan Broersen en de zangers Jaap Reus en Theo Broersen, allen vijftig jaar lid van het r.k. kerkkoor ‘St. Caecilia’, worden elk onderscheiden met de gouden bondsmedaille en de erespeld van de St. Gregoriusvereniging.

24 augustus
Wognum Dick Saal jr. onthult in de N.H.-kerk een plaquette ter nagedachtenis aan zijn grootvader Dirk Saal, die gedurende 63 jaar organist en koordirigent is geweest. Saal Sr. – hij overleed 29 februari 1988 op 93-jarige leeftijd – was tevens ereburger van de gemeente.

26 augustus
Nibbixwoud Piet Nan, sinds 1949 onafgebroken in de weer voor SEW, sinds 1981 al erelid, krijgt de eremedaille in zilver van de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Dit als beloning voor 40 jaar activiteiten, vooral t.b.v. de jeugd.

27 augustus
Nieuwe Niedorp Het complex van het voormalige Clarissenklooster aan het Paadje krijgt in de Haagse bedrijfseconoom J. Gruys een nieuwe eigenaar. De vorige, P. Jansen uit Schijndel, zag zijn ambitieuze plan voor een nieuwe toekomst van het complex in een faillissement eindigen.

29 augustus
Nieuwe Niedorp De woningbouwvereniging ‘Algemeen Belang’ sloopt een complex van 8 woningen: een gaaf voorbeeld van volkswoningbouw uit de twintiger jaren. Reddingspogingen, van o.a. onze Commissie voor Landelijk Schoon, mochten niet baten.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

841. Ik ben blij dat ik thuis ben op de fiets, er staat 'n bonk wind (veel).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.