Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1989 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1989

2 november
Hoorn N. Hoogvorst, adj. directeur van de Rijks Middelbare Tuinbouwschool verlaat deze na 25 jaar als ridder in de Orde van Oranje Nassau. De geridderde heeft 34 jaar het landbouwonderwijs gediend.

16 november
Enkhuizen directeur J. Sluis van Royal Sluis (zaden) ontvangt uit handen van Neelie Smit-Kroes, ex-minister van Verkeer en Waterstaat, de FEM/PA-penning: dat staat voor Financieel Economisch Magazine en PA-Consulting Groep. De penning is verkregen voor ‘vernieuwend ondernemerschap’.

Heiloo Als eerste burger wordt N. Schoof ingehaald en ontvangt van loco-burgemeester J. Dekker zijn ambtsketen. Voordien was hij burgemeester van Akersloot en waarnemend in Limmen. Met de komst van een D-66 burgemeester is een VVD-traditie in Heiloo doorbroken.

17 november
Enkhuizen Geer Broekhuizen van de toneelvereniging ‘Entre Nous’ viert haar 40-jarig toneeljubileum en ontvangt uit handen van Ger Brink de gouden speld van het Ned. Centrum voor Amateurtoneel.

18 november
Bovenkarspel Johan de Vries (62) viert bij ‘Euripides’ in het blijspel ‘Met vork en mes’ zijn 50-jarig toneeljubileum en krijgt eveneens de gouden speld van het Nederlands Centrum voor Amateurtoneel (NCA) opgespeld.

19 november
Waarland Oud-tuinder Arie Groen (83) besluit zijn 60-jarige zangcarrière in het koor van de Sint Wulframkerk. ‘Je moet op het hoogtepunt stoppen’.

22 november
Langedijk Robert Ruijter, onbewust van het feit dat hij de 16.000e inwoner is van deze gemeente, laat zijn ouders een taart en een spaarbankboekje, aangeboden door waarnemend burgemeester Bulte, in ontvangst nemen.

23 november
Ursem Klaas Nooij ontvangt het ereburgerschap van de gemeente Wester-Koggenland wegens zijn verdiensten voor het amateurtoneel in zijn dorp. Hij is hier al 50 jaar bij betrokken. Acteren doet hij niet meer, maar hij souffleert nog wel.

24 november
Hoorn De Staatssecretaris van Onderwijs, J. Wallage, opent het vernieuwde schoolgebouw van de R. S. G. ‘West-Friesland’, de vroegere HBS. Na veel omzwervingen zijn de leerlingen weer op hun oude plek terug.

25 november
Wieringerwaard Mr. Frieda van Diepen-Oost, gedeputeerde o.a. van Culturele Zaken, stelt het gerestaureerde ‘Witte Kerkje’ officieel in gebruik. Er is voor dik ƒ 630.000,- aan verspijkerd. Zonder veel overheidssteun, want het kerkgebouw prijkt op geen enkele monumentenlijst.

Wognum De heer H. Kenter (67) krijgt de gouden speld van de Gregoriaanse vereniging uitgereikt. Hij heeft de halve eeuw Gregoriaans zingen volgemaakt.

30 november
Drukkerij ‘West-Friesland’, bij de bezorgers-afhalers van onze bundel welbekend, fuseert met drukkerij ‘Edecea’. De fusie betekent een versteviging van de marktpositie, maar ook de bereikbaarheid van de eigen drukkerij in de binnenstad is slecht. ‘Edecea’ heeft haar vestiging op Hoorn 80, Hoorns bedrijventerrein.

Hoorn Afscheid van een zonnige novembermaand. Met 112,6 uren, gemeten in de Bilt, zelfs de zonnigste novembermaand van deze eeuw.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

405. Ik ben bij m'n zus op de zuikerstikken geweest (op kraamvisite).
Stik (boterham). Stik-eten (brood-eten).
Stikkebordje (boterhambordje).
Stikkebuul (broodzak).
Hij blijft op stikken (hij blijft over, met brood). Gastestikken (extra lekkere boterhammen als voor gasten).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.