Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1988 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1988

2 november
Enkhuizen Op 90-jarige leeftijd overlijdt Nanne Simon Groot, zoon van Simon Groot Szn., mede-oprichter van de Koninklijke Zaadteelt en Zaadhandel Sluis en Groot. Van 1925 tot 1965 maakte hij deel uit van de directie van dit familiebedrijf. Hij gaf mede vorm aan de Zaadunie.

10 november
Warmenhuizen De plafondschilderingen in de Ursulakerk zijn zorgvuldig onderzocht en men hoopt op de restauratie daarvan. Men vermoedt dat de maker ervan Cornelis Buijs is, de leermeester van Jan van Scorel.

14 november
Hoorn De heer J. Voerman, tot vorig jaar commercieel directeur van de Stoomtram Hoorn – Medemblik, wordt onderscheiden met de eremedaille in goud van de gemeente Hoorn.

Heerhugowaard Bij zijn afscheid als voorzitter van het verpleeghuis ‘Zuyderwaart’ is aan drs. J.F. Streur – ‘de personificatie van Zuyderwaart’ – de gouden medaille van de gemeente uitgereikt. Na een 10 jaar durend gevecht zorgde hij er voor dat het verpleeghuis 14 jaar terug kon worden gebouwd.

16 november
Alkmaar Mr. J.H. Rombach overlijdt op 59-jarige leeftijd. Hij was adjunct-archivaris van het gemeentearchief en heeft talrijke publicaties op zijn naam staan. Vorig jaar herdacht hij zijn 25-jarig ambtsjubileum. Hij vervulde voorts nog tal van andere functies.

17 november
Venhuizen Mevrouw C. de Wit-in 't Veld, echtgenote van de commissaris van de koningin, opent de geheel vernieuwde ‘Bosmanstichting’. Het complex bevat behalve het nieuwe hoofdgebouw ook nog 24 aanleunwoningen. Architect was J. Roelof Zeeman en de kosten bedroegen ƒ 8,2 miljoen. Mevrouw Vroling-Nan, voorzitter van het centrum wordt door burgemeester A. Vlaar onderscheiden met de titel ‘zeer verdienstelijk burger’. De onderscheiding bevat het gekantkloste gemeentewapen.

18 november
Spierdijk De Verlengde Braken, een nieuwe wegverbinding tussen Spierdijk en de Jaagweg achter Avenhorn, wordt voor het verkeer opengesteld.

21 november
West-Friesland Dat was even schrikken! Vannacht viel de eerste sneeuw in ons gewest. Gevolg een fiks aantal aanrijdingen. De Jaagweg bij Avenhorn was geruime tijd afgesloten wegens een ijsdek.

22 november
Wognum Het Westfries Dameskoor houdt ‘kap en dek’ hoog in ere. Vandaag presenteert het zich in het Westfriese kostuum. Anderhalf jaar hebben de dames er over gedaan om zich op deze wijze aangekleed te krijgen.

23 november, Mijzen 23 november
Mijzen De polder Mijzen kan er weer tegen. Gedeputeerde drs. Jan Achterstraat ‘dicht het laatste gat’ van de kade rond de polder. Een zeven jaar durend karwei, dat ruim ƒ 3,5 miljoen heeft gekost, is ten einde.

26 november
Hensbroek Jaap Schuurman, ruim 40 jaar actief voor en in het amateurtoneel – de toneelvereniging ‘'t Viooltje’ dient hij al bijna 25 jaar als secretaris – krijgt de gouden speld van het Nederlands Centrum voor Amateurtoneel (NCA) opgespeld.

30 november
Zwaag Piet Moeijes uit Bobeldijk wordt gekozen tot voorzitter van de Hollandsche Mij. van Landbouw, afd. Hoorn/Enkhuizen. Hij volgt daarmee Dirk Laan uit Venhuizen op, die na 10 jaar voorzitterschap de hamer heeft overgedragen.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.