Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1988 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1988

1 augustus
Zwaagdijk De coöp. veilingverenigingen ‘West-Friesland Oost’ en ‘Langedijk en Omstreken’ gaan als één vereniging (met twee veilpunten) verder als ‘West-Friesland Oost/Langedijk’. ‘Een lange naam, die alles dekt’, aldus voorzitter Simon Ruiter.

8 augustus
Waarland Willem Volkers en José Blokdijk zijn één van de paren, die 8-8-'88 een leuke datum vonden om te trouwen.

13 augustus
Wadway De dorpsgemeenschap viert – uitbundig – het 175-jarige bestaan van café ‘De Vriendschap‘: inmiddels 38 jaar in handen van de familie Loos. Het café is nauw verbonden met het theaterkerkje.

19 augustus
Hoorn In het rusthuis ‘Westerhaven’ viert mevrouw A. Leiker haar 100e verjaardag. Ze herdenkt tevens het feit, dat ze er het langst woont, nl. 21 jaar.

26 augustus
Hoorn Na een diensttijd van 22 jaar neemt directeur A. Moonen (56) afscheid als directeur van de Katholieke Middelbare Landbouwschool. Hij wordt opgevolgd door J. Visser.

27 augustus
Langedijk Dick Barten (57) viert zijn 40-jarig jubileum als organist van de – gereformeerde – Ontmoetingskerk met een ‘orgel-marathon’, die hem van de Ontmoetingskerk via de r.k. Sint Johannes de Doper in de Koogerkerk brengt. Als directeur van Bejo Zaden zit hij tevens 40 jaar in het zaad.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

403. Joos (mensen), komen jullie te konkelen (schaften, te ± 10 uur in de voormiddag 'n rustpauze onder 't werk, waarin 'n kop koffie door de baas wordt aangeboden).
Opm.: 'Konkelen' is wel Ned. maar betekent dan knoeien, knoeierijen plegen, kuipen, intrigeren, kwaadspreken, bv.: Door konkelen achter onze rug hebben ze ons die mooie betrekking afgesnoept.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.