Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1988 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1988

5 juni
Bovenkarspel Jan Mantel (21), lid van het KNGB-team, legt in Eindhoven met een puntentotaal van 107,25 in de twaalfkamp, beslag op de nationale titel keurturnen 1988.

7 juni
Berkhout Op 85-jarige leeftijd overlijdt Pieter Beemsterboer Azn., oud-tuinder en van 1946-1968 burgemeester van deze voormalige gemeente, voorts mede-oprichter van de Coöp. Zaaizaad in Wijdenes (inmiddels opgegaan in de ‘Zaadunie’) en van de Coöp. Zuurkoolfabriek ‘Succes’ te Avenhorn. Hij was ridder in de orde van Oranje Nassau.

8 juni
Oosthuizen Wnd. burgemeester D. den Hartog van Zeevang stelt de nieuw gebouwde rioolwaterzuiveringsinstallatie in gebruik. Een project, waarin door Uitwaterende Sluizen een bedrag van ƒ 5,5 miljoen is geïnvesteerd.

Schagen In zijn woonplaats Bergen overlijdt Pieter de Boer (85). Van 1938 tot 1968 notaris in Schagen.

10 juni
Enkhuizen Vandaag viert de Enza – Enkhuizer Zaadhandel – het gouden jubileum. Oprichter en thans president-directeur Jacob Mazereeuw begon het bedrijf destijds in de ouderlijke woning. Het is nu georiënteerd op grote delen van de wereld.

Andijk In zijn kwaliteit van voorzitter van de ruilverkavelingscommissie draagt Th. (Dick) Laan het gemaal ‘De Vier Noorder Koggen’ over aan het waterschap ‘West-Friesland’.

17 juni
Andijk Drs. R.J. de Wit, commissaris in deze provincie, ‘heropent’ de nieuw gebouwde botenhal bij de jachthaven. De vorige, die hij op 20 november 1987 in gebruik stelde, ging in de oudejaarsnacht in een baaierd van vuur ten onder.

20 juni
Wervershoof Een felle brand vernietigt de loodsen van drankenhandel Weel. De schade wordt op zo'n ƒ 5 miljoen geschat. De brand ging gepaard met heftige explosies.

25 juni
Westwoud Burgemeester G. Broens slaat op de voormalige vuilstort de aangelegde baan van de Stichting Golfbaan Westwoud open: een tijdelijke negen-holes-baan.

26 juni
De Goorn Piet Laan (77) uit Avenhorn zingt al 60 jaar zijn bariton-partij mee in het parochieel gemengd koor Sint Dominicus, ontvangt bij zijn afscheid de gouden medaille van de St. Gregoriusvereniging en wordt benoemd tot erelid van het koor.

30 juni
Hoorn Arie van Zoonen (58) wordt na 38 dienstjaren in het onderwijs (lager-, voortgezet- en voorbereidend-) en de laarste jaren als conrector van de RSG ‘West-Friesland’ rustend burger en ontvangt de gouden medaille van de stad Hoorn.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

666. Toen buurvrouw hoorde, dat ze 'n prijsje had gewonnen in de staatsloterij, was ze helemaal onthikt (opgetogen, zichtbaar blij).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.