Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1985 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1985

1 november
Bovenkarspel Met het ondertekenen van de akte van toedeling wordt de ruilverkaveling ‘Het Grootslag’ onder toeziend oog van notaris A. Verhees officieel afgesloten. Over de verkaveling (6115 ha.) werd op 11 december 1969 gestemd. Van de 1080 tuinbouw- en 79 veeteeltbedrijven zijn er resp. 470 en 50 over gebleven.

8 november
Onderdijk Een felle brand legt hotel ‘de Ruiter’ in de as. Het voldeed – nog niet – aan eisen van brandpreventie, ofschoon men daar wel mee bezig was.

11 november
Medemblik Het nieuw gebouwde bejaardenhuis ‘St. Martinus’ (50 kamers) wordr officieel in gebruik genomen. Anderhalf jaar geleden werd met de afbraak van her oude gebouw begonnen.

16 november
Heerhugowaard In de Noord bestaat de Heilig Hartkerk driekwart eeuw. Dat betekent een week lang festiviteiten van allerlei aard voor de parochianen.

18 november
Enkhuizen Op de Rijksscholengemeenschap aan het Boendersveld herdenken leraren en leerlingen hun leraar Frans, de in Schellinkhout geboren Walter Roos. (39) Hij nam deel aan een expeditie naar de Himalaya. Walter Roos zou via een andere route terugkeren naar Katmandu. Hij is daar nimmer aangekomen. Slecht weer heeft hem en een collega parten gespeeld.

23 november
Hoogwoud Antoon Schermer, oprichter (in 1924) en tot december 1984 tevens dirigent van de accordeonvereniging ‘Con Zelo’ ontvangt de erepenning van de gemeente Opmeer.

Sint Pancras Gedeputeerde Rinus Haks stelt de nieuw gebouwde openbare bibliotheek – een projekt van de Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf – officieel in gebruik. Sinds 1898 kent het dorp een ‘bieb’.

29 november
Zwaag De heer P. Roemer wordt onderscheiden met de gouden speld van de Orde van St. Gregorius. Hij is 50 jaar organist: van 1935-1960 van de St. Jacobus de Meerdere-parochie in Zwaagdijk, daarna van de St. Martinusparochie in Zwaag.

30 november
Sint Maarten Burgemeester-secretaris P. Veenhouwer (45) neemt vrijwillig ontslag. Hij heeft één zesjarige ambtsperiode vol gemaakt. Het ‘botert’ niet tussen hem en de gemeenteraad. Schagens burgemeester Bert Stam zal als waarnemer de honneurs waarnemen.

Hem Meester A. Jofriet viert zijn zilveren jubileum als hoofd van de openbare basisschool. Groot feest in de Hemschool aan de Noorder Sluisstraat.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

462. 't Kind zat te gnokken (begerig te kijken) naar al dat lekkers.
Als moeder vlees snijdt, staat de hond erbij te gnokken.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.