Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1985 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1985

1 oktober
Abbekerk Het gedeelte van rijksweg 7 tussen de Omringdijk en Wognum wordt – inclusief het halve klaverblad van de aansluiting met de A.C. de Graafweg – als vierbaans autosnelweg in gebruik genomen. Resteert nog het gedeelte Omringdijk-Middenmeer.

7 oktober
Andijk Veredelaar Jan Commandeur van ‘Meo Voto’ zet een nieuw produkt onder de veilingklok van de WFO: de Broccollo Romanesco oftewel de Minaret. Een nieuwe groene bloemkool met torentjes. De primeur bracht ƒ 15,40 per stuk op.

Oostwoud De buurtbus ‘De Hobbel’ rijdt voor de eerste keer op het traject Oostwoud-Hauwert-Zwaagdijk West-Hoorn.

11 oktober
Grootebroek Aan de Industrieweg wordt het nieuwe politiebureau van het korps Stede Broec in gebruik genomen. Een fraai onderkomen, dat ongeveer ƒ 2,4 miljoen heeft gekost. Groepscommandant Koedam: ‘Al onze wensen zijn vervuld’.

12 oktober
Spanbroek Burgemeester De Leeuw stelt de ‘Oranjehal’ in gebruik: nieuwe aanwinst van de voetbalvereniging VVS ‘46. Een sporthal van 25 x 45 meter, door ruim 50 vrijwilligers gebouwd. Totale kosten: tweeëneenhalve ton. Voorzitter: J. Jonker: ‘De vereniging lééft’.

15 oktober
De Weere Het bejaardentehuis van de Stichting ‘De Hooge Weere’ (25 één- en 4 tweepersoonskamers) gaat dicht. Onderbezetting heeft tot financiële problemen geleid.

29 oktober
Langedijk Heemraad F. Berkhouwer (70) van het waterschap Groot-Geestmerambacht is 40 jaar waterschapsbestuurder en ontvangt de eerste erepenning van dit waterschap.

30 oktober
Sint Maarten Het ‘Veefonds Sint Maarten’ – maatschappij van onderlinge verwaarborging tegen verliezen van rundvee – bestaat 125 jaar. Oprichters waren; C. Bos, W. Govers en C. Grin. Alle 17 leden (met samen 549 koeien) vieren het jubileumfeest mee. Het fonds begon met 68 leden. Gerrit Sloof fungeert reeds 55 jaar als secretaris-administrateur.

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.