Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1984 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1984

13 maart
Purmerend Na zeven weken gedwongen ‘mond en klauwzeer-rust’ beleeft de marktstad weer een echte dinsdag. Twee dagen later viert ook Schagen de heropening van de veemarkt.

17 maart
Lambertschaag De stallen van de veehouders Karel Chattellon en Arie Zee worden weer gevuld met melkkoeien en jongvee.

Hoogwoud Na 25 jaar actief te zijn geweest in de Turnkring ‘West-Friesland’, de laatste jaren als voorzitster, neemt Truus May afscheid. Zij wordt benoemd tot erelid.

20 maart
Noord Scharwoude Als gevolg van fraude met les- en leerlingencijfers aan de St. Paulusmavo neemt de direcreur ontslag. Maar nu eist de Minister van Onderwijs dat ook het bestuur dient op te stappen.

22 maart
Dirkshorn Jac. Manneveld (73), secretaris van de brandweervereniging, neemt afscheid van het korps: met in totaal 47 dienstjaren. Hij wordt benoemd tot erelid.

23 maart
Sint Pancras In het gebouw aan de Destreelaan, waarin de dienst openbare werken en de vrijwillige brandweer een onderkomen hebben, is nu óók – op kosten van de gemeente – de rijkspolitiepost onderdak gebracht.

24 maart
Obdam Gemeentebode Arie Molenaar viert zijn zilveren jubileum en neemt meteen afscheid. Hij krijgt geen opvolger. Bezuiniging.

Zwaag Het fanfarekorps ‘St. Caecilia’ bestaat 70 jaar. Marius van Dam (82) heeft er – nu blazend op de althoorn – 68 actief van mee gemaakt.

29 maart
Niedorp Zuster Ancilla Blijlevens (60), raadslid sinds 1970, moet om gezondheidsredenen als wethouder voortijdig afhaken. Als blijk van waardering wordt de kloosterlinge – de eerste in Westfriesland die politieke (bestuurlijke) verantwoordelijkheid durfde te aanvaarden – uitgeluid met het gemeentelijke wandbord.

31 maart
Zuid-Scharwoude In de gerestaureerde Koogerkerk wordt een tweede luidklokje (205 kg.) opgehangen. Een geschenk van de hervormde gemeente.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

135. Als je zo af en toe wat aan dat werk doet, kom je er nooit mee klaar, je moet 't loif er an leggen (flink aanpakken, intensief werken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.