Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1982 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1982

2 november
Andijk Het gasbedrijf Kop Noord-Holland heeft te Andijk de 140.000e aansluiting tot stand gebracht. De familie A.J. Bleeker in de Kees Veerstraat 8, bij wie dit gebeurde, mag de eerste 4000 m³ gas gratis verbruiken.

5 november
Hoorn Het Missiehuis van de broederorde Mill Hill wordt officieel eigendom van het Samenwerkingsorgaan West-Friesland: voor een bedrag van ƒ 1,4 miljoen. De laatste bewoners verhuizen naar Obdam, naar het voormalige klooster aan de Dorpsstraat, dat tot voor enkele jaren in gebruik was bij de Zusters Dominicanessen.

Wognum Burgemeester Salman legt de eerste steen voor het nieuwe gemeentehuis. De nieuwbouw is noodzakelijk geworden na de herindeling, die Wognum, Zwaagdijk West en Nibbixwoud tot één gemeente maakte.

15 november
Hem In zijn woonplaats overlijdt Cees de Jong (69). Samen met zijn collegabusondernemers Herman Beemster uit Avenhorn en Martien Schilder uit Limmen stichtte hij in 1947 het reisbureau „De Magneet”, dat in 1972 opging in Holland International.

26 november
Andijk Tuinder Jan Meester beëindigt – na 85 dagen – zijn hongerstaking. Hij verschilt van mening over de wijze, waarop de plaatselijke commissie van de ruilverkaveling „Het Grootslag” hem grond heeft toegewezen. Een oplossing lijkt nabij.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.