Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1982 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1982

1 juli 27 juli 1982, Schagen
Hoorn Drs. J.J. (Jo) Visman, de grondlegger (in 1960) van – nu – het sociaalwetenschappelijk bureau van het SOW wordt als ridder in de Orde van Oranje Nassau de VUT ingeluid.

Hoorn Dokter P. Scherpenisse (65), dertig jaar geleden tot algemeen chirurg van het Snouck van Loosenziekenhuis te Enkhuizen aangesteld en sinds de fusie in 1974 in het streekziekenhuis werkzaam, gaat met pensioen.

Alkmaar De coöp. vereniging tot exploitatie van onroerende goederen „Het Landbouwhuis Noord Holland”, in 1968 opgericht, wordt ontbonden. Het op 6 juni 1969 in gebruik genomen Landbouwhuis, een schepping van architect Keesman, gaat over in handen van de onderlinge ziektekostenverzekering „Noord Holland-Noord” u.a.

3 juli
Den Helder Hevig noodweer zet de binnenstad van Den Helder opnieuw onder water. In een uur tijd viel er 38,2 mm. water, vermengd met hagelstenen. Ook Texel werd geteisterd.

15 juli
Alkmaar „Huize Westerlicht”, opgericht door (toen nog) 35 diaconieën van de Ned. Herv. kerk in de Classis Alkmaar, ziet Abraham. In de schepping van wijlen architect D.J. Saal was aanvankelijk plaats voor 211 personen. Nu zijn er_nog maar 134 kamers.

27 juli
Schagen Burgemeester Henk J. de Wilde – gedurende 12 jaar eerste burger van deze centrumplaats in de Noordkop – gaat met pensioen en krijgt als blijk van waardering o.m. de (zeldzame) gemeentetegel. Vlak voor zijn vertrek stelt hij op de Markt de „Schager pomp” nog in gebruik: een geschenk van de 5-jarige „Junior Kamer”. In vroeger jaren stonden er twee pompen op het marktplein.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

484. Aan de lucht te zien kon 't morgen wel 'ns snei-jagen (sneeuwen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.