Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1977 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1977

1 november
Burgerbrug Het ministerie van C.R.M. heeft beslist dat het uit 1830 daterende kerkgebouw – een rechthoekig kerkje met houten torentje – niet mag worden gesloopt. Het is op de Monumentenlijst geplaatst. Vraag is nu: wie betaalt de dringende restauratie?

4 november
Hoorn Gedeputeerde mr. Edzard de Vrieze stelt oude stadhuis – weer officieel Statenpoort geheten – in gebruik als nieuw tehuis van het SOW.

Hoorn Familie Hillman betrekt eerste woning in Risdam-noord: woning, die behoort bij complex van 263 stuks, dat wordt gebouwd door de Woningbouwvereniging (WBV).

5 november
Schoorl In zijn woonplaats overlijdt plotseling de heer Koos Schekkerman (59). Bekende figuur in Noordhollandse ruitersportkringen, o.a. voorzitter van de vereniging ‘Het Aangespannen Paard’.

12 november 17 november 1977, tekening: Maarten Oortwijn
Alkmaar Op 60-jarige leeftijd overlijdt, aan de gevolgen van een hartaanval, Teun Bakker: administrateur van de KNVB afdeling Noord Holland. Dertig jaar heeft hij het gezicht van deze afdeling bepaald.

Alkmaar Na lang en intensief speurwerk wordt dè pyromaan gearresteerd, die in de maanden juni tot en met augustus in de weekeinden tal van branden stichtte, waarbij voor meer dan ƒ 15 miljoen schade werd aangericht. (Gew. Arbeidsbureau, MEAOschool, Grosmarkt II). Dader is een 18-jarige jongeman.

16 november
Oudesluis In zijn woonplaats verongelukt Jaap Stammes (78): op de nieuwe fiets die hem ruim 14 dagen daarvoor bij zijn afscheid als secretaris van de v.v. ‘Oudesluis’ was aangeboden.

Alkmaar De tweede Leeghwaterbrug over het Noordhollandskanaal wordt officieus voor het wegverkeer vrij gegeven. In de toekomstige verkeersruit om Alkmaar is weer 1200 meter dubbelbanig geworden. De totale kosten bedroegen ƒ 7 miljoen: de brug inbegrepen.

17 november
Hoorn Voor ƒ 1,- wordt Stichting Oosterkerk eigenaresse van het 525-jarige kerkgebouw, dat dringend aan restauratie toe is. Stichtings-voorzitter B. van Silfhout overhandigt onder het toeziend oog van notaris Duin de munt aan secretaris R. de Hart van de Ned. herv. kerkvoogdij.

19 november
Beets Burgemeester J. Schoon speldt (nu emeritus) predikant P. Kwantes (65), vanaf 1 januari 1971 werkzaam in de Zeevang, de versierselen op, behorende bij zijn benoeming tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

378. Moeder is meestal de hele morgen in de keuken aan 't steuren (koken) en aan 't stùdderen (werken en eten bereiden). Ze bestùddert (bestuurt, beheert) trouwens haar hele huishouden goed.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.