Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1976 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1976

1 juli
Schagen Mevrouw Wil Schut-Krap (32), moeder van 4 kinderen, wordt gekozen tot Miss Westfriese Folklore 1976.

Opmeer Met ingang van vandaag krijgt Opmeer weer een burgemeester. Het is de heer W. S. P. P. de Leeuw (38), telg uit een burgemeestersgeslacht. Voor zijn benoeming maakte hij deel uit van de Leeuwarder gemeenteraad en wel als fractievoorzitter van het C.D.A.

2 juli
Hoorn Autobedrijf Geerling en Winkelaar aan het Keern viert 50-jarig bestaan. Beide heren begonnen in 1926 met een startkapitaal van ƒ 1800,- hun bedrijf aan de Westerdijk.
9 juli
Alkmaar. De heer A. U. M. Broekman (62), die in 1948 het reisbureau ‘De Magneet’ stichtte, dat recentelijk door ‘Holland Internationaal’ werd overgenomen en ten onder is gegaan, houdt de nu op zijn initiatief opgerichte nieuwe onderneming ‘Reiskompas’ ten doop, welke onderneming op 1 januari 1977 – met als vestigingsplaats Alkmaar – officieel van start zal gaan.

Benningbroek Ook West-Friesland zucht onder de hete en zeer droge zomer Het bestuur van het waterschap ‘Westfriesland’ kondigt voor agrariërs in Wognum, Benningbroek en Nibbixwoud zelfs – bij gebrek aan voldoende water sproeiverbod van 24 uur af.

9 juli 1976, tekening: Maarten OortwijnBroekerhaven. Rond ‘de Kolk’ is zestal woninkjes – de ‘poppenwoninkjes’ in de volksmond genoemd – herbouwd. Het begin van de rehabilitatie van de Broekerhaven.

10 juli
Hoogwoud De gemeente krijgt een binnen- en buitenmanege, speciaal voor gehandicapten. Het plan is opgesteld door de stichting Paard- en Ponyrijden voor gehandicapten. E.e.a. zal gestalte krijgen in het bosplan.

13 juli
Hoorn Alhier overlijdt op 72-jarige leeftijd de heer P. M. Feenstra; oud-dierenarts en van 1935 tot 1968 directeur van gemeentelijk slachthuis en van destructor West-Friesland te Midwoud en van de vleeskeuringskringen Hoorn, Enkhuizen, Midwoud en Opmeer.

15 juli
Petten Ingelanden van de Hargerpolder, gekweld door de aanhoudende droogte, hebben de kade van de Hondsbosschevaart doorgestoken. Snel ingrijpen heeft een overstroming van de polder voorkomen.

16 juli
Wognum Drs. C. A. J. Salman (46), oud-wethouder van Hoorn en lid van het dagelijks bestuur van het SOW, start – als burgemeester van deze gemeente – nieuwe carrière als bestuurder. In Wognum is nog geen woning voor zijn gezin beschikbaar en burgemeester Salman blijft nog enige maanden deel uitmaken van de gemeenteraad van Hoorn.

23 juli
Alkmaar Sedert het operationeel worden op 22 november 1971 van de vuilverbrandingsoven is de 250.000e ton huisvuil aangevoerd; deze kwam uit Warmenhuizen.

24 juli
Enkhuizen Met de aanstelling van een ambtenaar voor milieuzaken, heeft deze gemeente een nieuwe functie geschapen. Het toezicht op ons milieu werd eerst gehouden door Gemeentewerken, doch deze dienst heeft teveel aan het hoofd om afdoende toezicht uit te oefenen.

29 juli
Hoorn Mevrouw G. Ligthart, regentes van het Pietershof, neemt als zodanig afscheid. Voor haar vele werk ontvangt zij uit handen van burgemeester Tjaberings zilveren legpenning van gemeente.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

512. Ik ben zo meteen klaar met schrijven, dan mag je m'n potlood wel efkes (even, eventjes, effen) gebruiken, maar je mag 't niet weghelpen (zoek maken, 't mag niet zoek raken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.