Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1975 » januari

Kroniek van West-Friesland - januari 1975

Eerder verschenen in West-Frieslands Oud & Nieuw, 43e bundel, pagina 162-178.
Uitgave: Historisch Genootschap "Oud West-Friesland", 1976.
Samengesteld door Evert C. de Vries.

Kroniek van West-Friesland1 januari
Limmen Het befaamde Tolhuis (kwartje koffie), het enige horeca-établissement in dit land boven het IJ dat dag en nacht gedurende 20 jaar geopend is geweest, is door de week ‘s nachts niet meer geopend als gevolg van de invoering van de ‘blaaspijp’.

11 januari
Spierdijk Expeditie N. Out, één van de weinig overgebleven bodediensten in West-Friesland, in 1920 gestart door de nu 86-jarige Jb. Out, viert feest omdat zoon Nic het bedrijf 25 jaar runt.

13 januari
Wervershoof Op 67-jarige leeftijd overlijdt Volkert Koomen, raadslid en wethouder van 1945 tot 1970, ereburger van de gemeente.

16 januari
Schellinkhout Door oud-wethouder Ten Oever is de nieuwe kleuter-basisschool geopend, die de naam Jan Luijkenschool krijgt. De oude school bij de Herv. kerk heeft meer dan 100 jaar dienst gedaan.

17 januari
Enkhuizen Op één dag worden eerste palen geslagen voor twee nieuwe scholen, t.w. één voor een openbare geïntegreerde basisschool en één voor een chr. mavo-school, beide in Enkhuizen-Noord.

20 januari
Hoorn Op 78-jarige leeftijd overlijdt de heer J. van Bockxmeer. Hij was o.m. raadslid en wethouder en verrichtte op maatschappelijk terrein tal van functies.

21 januari
Alkmaar Op 57-jarige leeftijd overlijdt de heer J. N. Schuurman, directeur van het Transport- en Opslagbedrijf ‘Stad Alkmaar’. Zijn bedrijf heeft een groot aandeel in het landelijk transport.

25 januari
Hoorn Met een druk bezochte receptie in het Sint Jansgasthuis neemt dr. A. B. Kho (68), afscheid als oogarts. Kort na de tweede wereldoorlog kwam hij in Hoorn werken.

31 januari
Hensbroek Met een druk bezochte receptie neemt ‘juf’ Porte na 27 dienstjaren afscheid van de o.l.-school.

Alkmaar Nico Boschman, 40 jaar bestuurder (waarvan 29 jaar voorzitter) van de wielervereniging ‘Alcmaria Victrix’ en bouwer van de wielerbaan – via verkoop van loten – neemt afscheid en wordt tot ere-voorzitter benoemd. Zijn opvolger is Jan Leegwater te Heerhugowaard.

Enkhuizen De Enkhuizer Brood- en Banketfabriek staakt de broodproduktie. Deze produktie bedroeg nog maar 5% van de totale omzet.

 


Hé, is dat Westfries?

649. Loop je straks even aan: ik heb 'n boskip an je (iets met je te bespreken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.