Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1974 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1974

2 november
Hauwert Ter gelegenheid van een reünie van de Rederijkerskamer ‘De Eendracht’, welke het 110-jarig bestaan herdacht, is Jan Koster, Westfries bij uitstek, onderscheiden met de gouden ere-medaille verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdiensten als schrijver, poëet en strijder voor cultuurbehoud in ons gewest.

Alkmaar De bekende ‘molen van Piet’ is aan een restauratiebeurt toe. Er wordt gedacht aan een bedrag van ƒ 115.000,-. Men hoopt dan tevens de bomen om de molen te ‘bollen’, dat is molenaarstaal voor uitdunnen.
Westwoud De oude statige St. Jozefschool heeft afgedaan als basisschool. Er is een nieuwe school geopend, welke in de pastorietuin werd gebouwd.

5 november
Obdam Jaarlijks wordt nog altijd een traditie in ere gehouden door de verkoop van ‘kerkeschapen’ t.b.v. de R.K.-parochie. De opbrengst was ƒ 6686,-.

9 november
Oostwoud De toneelvereniging ‘De Rozenstruik’ viert haar 100-jarig bestaan. De heer M. Koomen ontvangt de gouden ere-medaille van de gemeente Midwoud.

Onderdijk Op 64-jarige leeftijd overlijdt de heer J. Morsch: stimulator van het verenigingsleven, 40 jaar verbonden aan de Gerardus Majellaschool en dirigent van het kerkelijk zangkoor.

13 november
Schellinkhout De firma Flentrop uit Zaandam is gestart met de restauratie van orgel in de monumentale dorpskerk. Binnen enkele maanden had de orgelcommissie een bedrag van ƒ 10.000,- bij elkaar.

Bovenkarspel Op 69-jarige leeftijd overlijdt Petrus Koster: 23 jaar lang leidde hij als voorzitter de bloembollenveilingvereniging ‘West-Friesland’.

15 november
Hoorn Burgemeester F. Tjaberings maakt bij de Hoornse brandweer een aantal benoemingen bekend. De meest opmerkelijke was die van de 18 jarige mej. Wilma Nauta als aspirant-brandwacht.

18 november
Lutjewinkel Woning van fam. P. S. Molenaar wordt voorzien van 90.000ste aardgasaansluiting in werkgebied van gemeenschappelijk gasbedrijf Kop Noord Holland en familie krijgt van voorzitter K. Kirpensteyn jaar gratis gas aangeboden.

26 november
Wieringermeer Militairen van het elfde Genie-bataljon betrekken stellingen aan het ‘prutfront’, zijn behulpzaam bij pogingen om nog iets van de aardappeloogst te redden. Beleefden de natste herfst sedert 2 eeuwen.

27 november
Enkhuizen De vereniging ‘Oud-Enkhuizen’ heeft een nieuw fotoboek van stadsbeelden uitgegeven. Een aantal foto's werd vervangen door meer artistieke beelden. Aan de hand van het boek kan men een vijftal wandelingen maken.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.