Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1974 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1974

1 oktober
Avenhorn Zestig jaar geleden werd de veiling ‘Avenhorn en Omstreken’ gesticht.

2 oktober
Hoorn Het bejaardenhuis ‘Sint Jozef’ heeft het 200-jarig bestaan herdacht. De bewoners werden gefêteerd op een uitgebreid diner.

Hoorn Op 87-jarige leeftijd overlijdt mej. Dieuwke van Vliet, voorgangster van o.m. de vrijz. hervormde gemeenten Spanbroek, Opmeer en Hoorn. Zij werd in juli 1971 door de Israëlische regering onderscheiden vanwege het grote aantal joden dat zij in de bezettingsjaren onderdak verschafte.

3 oktober
Sijbekarspel Een uniek voorbeeld van samenwerking! De 6-klassige samenwerkings-basisschool ‘De Kraaienboom’ wordt in gebruik genomen.

4 oktober
Heerhugowaard Burgemeester mr. A. F. Molleman opent nieuwe bedrijfspand van De Bussy Trapman B.V., welke onderneming tot dan in Schagen en Amsterdam was gevestigd.

8 oktober
Wervershoof Nicolaas Petrus Poland wordt in de burgerlijke stand ingeschreven als de 6000e inwoner. Zijn tweelingbroertje Wilhelmus, ook op 27 september in Hoorn geboren, is de 6001e.

9 oktober
Enkhuizen Op 53-jarige leeftijd overlijdt gemeentesecretaris A. Brandhorst. Hij was bijzonder actief in het verenigingsleven.

11 oktober
Alkmaar De volksmuziekschool ‘Alkmaar’ betrekt, sinds de oprichting in 1958, voor het eerst een eigen gebouwen wel het complex van de voormalige Piusstichting aan het Nassauplein. Tot nu toe waren de ca. 1500 leerlingen over 41 ruimten in 27 panden verspreid.

13 oktober
Zwaag Na een algehele restauratie van 2 jaar is in een speciale dienst de Ned. hervormde kerk weer in gebruik genomen. De kosten hebben 7 ton bedragen. De kerkeraad ontving uit handen van burgemeester Kalb een gedenkplaat, herinnerend aan deze restauratie.

16 oktober
Bergen Kent u ze nog die Verkade-albums met die mooie en fijne aquarellen? De schepper daarvan, Kobus Koeman, viert in alle rust en stilte zijn 85e verjaardag.

19 oktober
Veenhuizen De op 9 februari door storm beschadigde achtkante bovenkruier is hersteld en zal de polder Veenhuizen (325 ha) weer bemalen.

20 oktober
Wijdenes Op de leeftijd van 79 jaar overlijdt de heer W. Kollis: oud-wethouder en gedurende de bezettingsjaren was zijn boerderij ‘Sally’ een K.P.-centrum en droppingsveld.

24 oktober
Warmenhuizen Burgemeester Wesselink opent het nieuwe gezondheidscentrum. Het initiatief ging uit van de artsen Van Hesteren en Veerman.

26 oktober 26 oktober 1974, tekening: Maarten Oortwijn
Bergen De bekende speeltuin ‘Duinvermaak’, sinds 1886 in handen van de familie De Bruin, heeft de poorten gesloten en zal worden gesloopt.

29 oktober
Enkhuizen Burgemeester IJ. H. de Zeeuw neemt afscheid. Hij is per 1 november benoemd tot burgemeester van Bussum. Hij bekleedde vele functies, o.a. voorzitter en promotor van het S.O.W. Voor zijn verdiensten werd hij onderscheiden met de gouden ere-medaille van de stad. Hij is de derde burgemeester in successie die van Enkhuizen naar Bussum vertrekt.

30 oktober
Venhuizen De kolfvereniging ‘Aan is Winst’ viert haar 100-jarig bestaan met een groot jubileum toernooi.

31 oktober
Langedijk Met 30 dienstjaren neemt de heer H. Verburg afscheid als directeur van de conservenfabriek ‘De Burcht’. Het familiebedrijf werd in 1894 door zijn vader opgericht.

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.