Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1974 » september

Kroniek van West-Friesland - september 1974

2 september
Hoorn Drs. W. F. G. Wiese, sinds 1958 lid van de gemeenteraad en sinds april 1959 wethouder van openbare werken, wordt bij zijn afscheid benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op 21 mei werd hem reeds de ‘Zilveren Hoorn’ toegekend, de hoogste onderscheiding die Hoorn kent.

Enkhuizen De wethouders J. Visser en A. Westdorp worden, na 16 jaar, uitgeluid en beiden onderscheiden met de gouden ere-medaille van de gemeente.

3 september
Wervershoof De heer P. Steltenpool verlaat na 21 jaar de gemeenteraad en wordt voor zijn verdiensten benoemd tot ere-burger.

6 september
Heerhugowaard Onder grote belangstelling wordt door prinses Margriet het verpleeghuis ‘Zuijder Waert’ geopend.

7 september 7 september 1974, tekening: Maarten Oortwijn
Stompetoren Blaarkopfokker Klaas J. Govers verovert met zijn Eva 40 op de jubileumtentoonstelling van het 100-jarige Ned. Rundvee Stamboek in Utrecht" de enige kampioensmedaille voor Noord-Holland.

8 september
Berkhout Groot was de belangstelling bij de her-ingebruikneming van de Ned. herv. kerk. Van vele zijden werd blijk van belangstelling gegeven.

10 september
Nibbixwoud De 8-jarige Nuboxer Verwachting, gefokt door Theo Ruyter, wordt in de 95-jarige geschiedenis van het Fries Rundvee Stamboek, als eerste in Noord-Holland gefokte stier tot kampioen van Friesland uitgeroepen.

11 september
Beemster Bij veehouder Cor Tuyp van de boerderij ‘Phoenix’ aan de Middenweg 99 is de 100e koeltank voor melk door de C.V. ‘De Combinatie’ geplaatst.

23 september
Alkmaar Het echtpaar Hoekmeijer heeft in 2200 dagen de wereld gerond met een zeilschip en is weer thuis. De belevenissen van deze tocht werden o.m. in 1500 dia's vastgelegd.

27 september
Alkmaar Kaasmarkt-promotor Gerrit Kaper, in mei 50 jaar in de kaas en geridderd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau, ontvangt nu de gouden ere-medaille van de stad.

Stompetoren Het produktiebedrijf ‘Neerlandia’ van ‘De Combinatie’ is weer de grote winnaar van 1974 geworden van het kaasmarktseizoen en wint opnieuw de ‘Gulden Vlies-wisselketen’.

30 september
Hensbroek De toneelvereniging „'t Viooltje” heeft haar 100-jarig bestaan gevierd met een reünie, gevolgd door een broodmaaltijd.

« augustus | oktober »

 


Hé, is dat Westfries?

267. Skaibutter, 'scheiboter' werd gemaakt als de koeien pas in de wei liepen, dus direct na 't 'scheiden' van de stal.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.