Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1974 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1974

1 augustus
Langedijk De heer A. P. Dockheer is 25 jaar gemeente-secretaris: al sinds 23 augustus 1937 werkzaam bij de gemeente.

4 augustus
Heerhugowaard Alhier overlijdt de heer Hein Stuyt (74): van 1953 tot oktober 1967 o.m. dijkgraaf van de polder Heerhugowaard.

11 augustus
Grootebroek Op 66-jarige leeftijd overlijdt Piet Groen. Van 1 juli 1942 tot eind 1972 werkzaam bij de veiling ‘De Tuinbouw’, waarvan de laatste jaren als eerste keurmeester.

13 augustus
Enkhuizen Wethouder J. Visser is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was 16 jaar lang wethouder en 25 jaar raadslid.

16 augustus
Schagen Alhier overlijdt de heer Jan L. van Ketel (68); stichter van drukkerij Van Ketel, verenigingsman en van 1934 tot 1965 bondsbestuurder van de K.N.V.B.

19 augustus
Medemblik Door minister van justitie mr. Van Agt wordt de sporthal ‘De Muiter’ geopend. Als voorschot op het subsidie bracht hij een schrijven mee, waarin stond dat 2 ton binnenkort verwacht kon worden. De sporthal is de 296e in ons land.

22 augustus
Venhuizen Een nieuwe dahliasoort van kweker Wolthuizen krijgt de naam ‘Nel van Laren-Zwuup’, de naam van een vrouw die veel voordrachten houdt in het Westfries bij tal van verenigingen.

23 augustus
Obdam Piet de Boer (67) verlaat na 35 jaar de gemeenteraad en wordt benoemd tot ere-burger.

Alkmaar In de ouderdom van 72 jaar overlijdt de oud-journalist en auteur van tal van Westfriese romans; de heer Jac. Broersen.

25 augustus
Schagen Oud-wethouder van de voormalige gemeente Westzaan, de heer K. van 't Veer, wordt als 12.000e bezoeker van het Nederlandse Kaasmuseum begroet. Het museum werd op 29 juni 1972 geopend.

26 augustus
Hoorn Bijna 70 jaar oud overlijdt pastor J. N. M. Smulders: 30 jaar werkte hij in Hoorn, o.a. als godsdienstleraar aan het St. Werenfridus-Lyceum en als rector van het St. Jansziekenhuis.

28 augustus
Warmenhuizen De heer W. G. Vellinga wordt gehuldigd als zilveren onderwijzer van de o.l.-school.

29 augustus
Alkmaar De heer T. Bruinsma wordt na een 46-jarig dienstverband uitgeluid als voorzitter van de Raad van Arbeid en benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn opvolger is Harry Amerika.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

804. 't Hele hussie (de hele boel, alles bij elkaar) was geen cent waard.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.