Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1974 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1974

6 juni
Langedijk Als opvolger van burgemeester H. H. Zwart, die per 16 januari in Woudenberg werd benoemd, is de heer R. W. van den Brink geïnstalleerd.

Hoorn Het vormingscentrum ‘Dijk en Duin’ wordt uitgebreid. Het klooster van de paters Franciscanen wordt aan de ruimten van het centrum toegevoegd. De paters zelf verhuizen naar de pastorie aan het Grote Noord.

7 juni
Hoogkarspel Pastoor J. Blom heeft zijn 40-jarig jubileum als priester gevierd. Sedert 1966 is hij in Hoogkarspel werkzaam.

8 juni8 juni 1974, tekening: Maarten Oortwijn
Lambertschaag Om het ‘Groene Kerkje’ te behouden is een actie van start gegaan. Stichting Monumentenbeheer deed niets voor het behoud omdat er geen geld was. Er is nog geen definitieve bestemming gevonden, maar belangrijk is dat het kerkje blijft.

Hoogwoud Meester G. J. Tulp heeft na 44 jaar afscheid genomen van de r.k. basisschool. De afscheidsreceptie liet een komen en gaan zien van oud-leerlingen.

12 juni
Alkmaar ‘Toonkunst Alkmaar’ bestaat 100 jaar en gaf in die periode 185 uitvoeringen.

15 juni
Abbekerk De ‘Groene Weid’ is een nieuwe museumboerderij in West-Friesland. Met veel inspanning is een collectie gebruiksvoorwerpen uit vroeger jaren bijeengebracht door de familie De Vet. Eén van de pronkstukken is de pronkkamer.

20 juni
Enkhuizen Een 150 jaar oud houten huisje uit Jisp heeft een tocht over het IJsselmeer gemaakt naar de haringstad. Het wordt op het terrein van het buitenmuseum van het Zuiderzee Museum geplaatst.

24 juni
Alkmaar In zijn woonplaats Doorwerth overlijdt op 68-jarige leeftijd mr. H. J. Wijtema, oud-burgemeester van Alkmaar.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

804. 't Hele hussie (de hele boel, alles bij elkaar) was geen cent waard.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.