Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1973 » december

Kroniek van West-Friesland - december 1973

6 december
Enkhuizen Na een zeer lange periode van zwijgen laat de Drommedaris haar klokken weer horen. De beiaard is gerestaureerd en opgehangen in de oorspronkelijke opzet.

13 december
Schoorldam De Frans van Catrien 45-dochter Nellie F7, een op 5 maart 1955 geboren koe van veehouder A. Rens wordt gehuldigd. Zij is de honderdste zwartbonte in het NRS-gebied, die de magische produktiegrens van 100.000 kg melk overschrijdt: en de 54ste in Noord Holland.

26 december28 december 1973, tekening: Maarten Oortwijn
Alkmaar De ‘molen van Piet’ staat in rouwstand. Eigenaar Cees Piet is op 47-jarige leeftijd overleden.

Tuitjenhorn In Mexicostad overlijdt op 68-jarige leeftijd de hier als zoon van een tuinder geboren en tot Amerikaan genaturaliseerde prof. dr. Gerard P. Kuiper: sterrenkundige van internationale faam, auteur van de maanatlas en medewerker aan de Ranger- en Apollo ruimtevaartprojecten.

28 december
Langedijk Nederlands oudste en enige vaarveiling (op 29 juli 1887 spontaan ‘geboren’ met de verkoop van een partij bloemkool van tuinder Dirk Jongeling uit Zuid Scharwoude) en de "bakermat van het Nederlandse veilingwezen, wordt gesloten. De laatste koop was een partij groene kool van tuinder Tinus Zijp uit Zuid Scharwoude. Een Stichting wil het gebouw een museumfunctie op tuinbouwgebied geven.

31 december
Zaanstreek De zeven Zaanse gemeenten (Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Wormerveer, Westzaan, Krommenie en Assendelft) beleven de laatste dag in hun zelfstandig bestaan. 1 januari 1974 zijn zij samen Neerlands jongste gemeente Zaanstad geworden.

Het zijn de dingen van alle dag,
die vergleden in het verleden:
het gaat allemaal voorbij.
We leven immers in het heden?

 


Hé, is dat Westfries?

723. Ik hou niet van z'n konkelefóesies (smoesjes; overdreven beleefdheid, mooipraterij).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.