Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1973 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1973

1 oktober
Venhuizen Wachtmeester eerste klas P. Wanink van het korps Rijkspolitie mag zich de eerste echte milieu-agent in ons land noemen. Hij is als zodanig aangesteld door het waterschap ‘West-Friesland’.

8 oktober
Alkmaar Met een herdenkingsdienst in de Grote Kerk en de bekende historische optocht wordt – in het bijzijn van koningin Juliana – het feest ‘Alkmaar 400 jaar Victoriestad’ beëindigd.

17 oktober
Twisk Het koninklijk fanfarekorps ‘West-Frisia’ viert zijn 75-jarig bestaan. De dirigeerstok is al die jaren in handen geweest van de familie Koolhaas.

19 oktober
Opmeer De afdeling Opmeer en omstreken van de Hollandsche Maatschappij van Landbouw viert haar 125-jarig bestaan. Dokter Van Balen Blanken, oprichter van ons genootschap, heeft deze afdeling van 1895 tot 1926 als voorzitter gediend.

25 oktober
Waarland Met een reünie viert de toneelvereniging ‘Ons Genoegen’ haar 70-jarig bestaan. Er zijn nog spelers in leven van het eerste uur.

29 oktober
Avenhorn Op 61-jarige leeftijd overlijdt N. C. Smal; wethouder en voorzitter van de coÖp. veilingvereniging ‘Avenhorn en omstreken’.

 


Hé, is dat Westfries?

361. Hoe ver ben je heen met je was?
't Loupt op 't lessie ('t loopt naar 't einde, 't is gauw klaar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.