Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1972 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1972

1 oktober
Koedijk Koedijk heeft, evenals Oudorp, opgehouden te bestaan als zelfstandige gemeente. Oudorp is bij Alkmaar gevoegd, Koedijk is verdeeld over Alkmaar en St. Pancras. De heer J. J. Landman was de laatste burgemeester van Koedijk.

Hoorn Hoorn schrijft zijn 20.000e inwoner in. Mevrouw Houthuijsen vernam van burgemeester Tjaberings dat haar dochtertje Miranda de eer te beurt viel de 20.000e te zijn.

2 oktober
Sijbekarspel De dorpsraad heeft ƒ 6000,- bijeengebracht voor een zwembad.

4 oktober
Opperdoes Het gasbedrijf ‘Kop Noordholland’ sluit de 70.000e aansluiting aan. Dit geschiedde bij mevrouw De Jong aan het Noorderpad. Zij mag een jaar lang gratis gas gebruiken.

23 oktober
Berkhout De restauratiecommissie van de Ned. Herv. kerk heeft een goede start. Acht mensen brengen ƒ 6000,- bijeen. Voor een totale restauratie zal ca. ƒ 75.000,- benodigd zijn. Op 9 nov. was er reeds ƒ 17.000,- toegezegd en op 11 nov. ƒ 30.489,75.

24 oktober
Bergen De Rustende Jager wordt met opheffing bedreigd. Er is nu een werkgroep gevormd om dit trefpunt voor opheffing te vrijwaren.

 


Hé, is dat Westfries?

400. Die twee oudjes kunnen leuk koetelen (met elkaar hun huishoudelijke bezigheden, enz. doen). We laten ze maar wat koetelen (begaan, hun gang gaan, zonder ons ermee te bemoeien).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.