Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1972 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1972

3 maart
Enkhuizen Dankzij een actie-comité heeft het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen besloten dat er met ingang van de cursus 1972-1973 aan de R.H.B.S. weer volledig onderwijs zal worden gegeven. Gedurende 3 jaar was het een 3-jarige H.B.S., onderdeel van het Westfries Lyceum te Hoorn.

Blokker Aan de Plantage wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe R.K.-kerk. Het ontwerp is van architect J. de Groot, de aannemer is de fa. Konst en van Polen, de bouwkosten zijn begroot op ƒ 450.000,-. Daarna wordt de oude kerk – van 1852 – gesloopt.

4 maart
Oudorp Het nieuwe gebouw van de Ver. Noordhollandse Dagbladen aan de Edisonweg wordt officieel geopend. Commissaris van de koningin mr. F. J. Kranenburg start de 64-zijdige Ampress Colormatic rotatiepers waarvan 200.000 feestkranten van 48 pagina's hun weg zullen vinden naar alle huizen in Noord Holland boven het IJ.

10 maart
Enkhuizen Met de geboorte van Maaike van der Dam op de woonboot ‘Waterlelie’ verwelkomt de stad de 12.000e inwoonster. Van het Stadhuis en de Zuidertoren wappert de vlag.

20 maart
Alkmaar De Robonsbosmolen, een Noordhollandse binnenkruier uit 1771, die door de molenrestaurateur Moejes uit Oudorp zou worden gerestaureerd brandt uit. Alleen het houten geraamte blijft bewaard.

24 maart
Hoorn In de Boterhal (St. Jans Gasthuis 1563) wordt door het gemeenteraadslid mevr. Sluis-Dekker de expositie: ‘Merklappen in Hoorn’, geopend met meer dan 200 inzendingen uit particulier bezit.

25 maart
Hoorn Het Timmermansgildehuis aan het Dal 3 wordt met een kleine ontvangst van genodigden officieel in gebruik genomen door het bestuur van ‘Oud-Westfriesland’. Drie dames ‘van de kouwe kant’ bieden ƒ 3575,- aan, bijeengebracht door de leden voor de aankleding van de bestuurskamer.

29 maart
Aartswoud In het kader van de boomplantdag, gestimuleerd door Staatsbosbeheer, planten leerlingen van de lagere school 18 bomen rond het Vliegwiel-monument.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

209. De helt (handvat, greep) van m'n graaf (spade, schop met naar onder spits toelopend blad).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.