Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1972 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1972

2 februari
Hoorn In het Joodse Centrum in Den Haag reikt de Israëlische ambassadeur aan mej. D. van Vliet en mej. A. Dell een oorkonde en een medaille uit als dank voor het in de oorlog huisvesten van joodse landgenoten.

3 februari
Alkmaar Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Keuringsdienst van Waren, welke vrijwel geheel Noord Holland boven het Noordzeekanaal als werkterrein omvat, wordt in het stadhuis een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

5 februari
Nieuwe Niedorp In het Gezondheidscentrum ontvangt de heer Jb. van Zoonen de zilveren Groene Kruismedaille bij zijn afscheid als voorzitter van het bestuur, waarvan hij 36 jaar lang deel uitmaakte.

7 februari
Hoorn De regionale ambulancedienst S.O.W. (Samenwerkingsorgaan Westfriesland) treedt in werking. De ambulancewagens zijn gestationeerd in Enkhuizen, Medemblik, Hoogwoud en Hoorn. Centrale Meldingspost 02290 – 29 00.

8 februari8 februari 1972, tekening: Maarten Oortwijn
Enkhuizen Door de vereniging ‘Oud-Enkhuizen’ en vier bedrijven is de naamloze vennootschap ‘Stadsherstel Enkhuizen’ opgericht met een aandelenkapitaal van ƒ 50.000,-. Twee pakhuizen aan de Dijk worden reeds onderhanden genomen. Directeur is de heer D. Ypma. De uitgifte van aandelen – ook in coupures van ƒ 100,- – wordt spoedig begonnen.

10 februari
Venhuizen Het Anjerfonds schenkt ƒ 100,- aan de Nutsbibliotheek aan De Buurt voor de aanschaf van nieuwe boeken.

11 februari
Wadway Met de opvoering van ‘Het verloren gezicht’ geschreven door Günther Weisenborg, viert het Zoldertheater in het kerktheater zijn 10-jarig bestaan.

13 februari
Grootebroek Ds. A. J. Wtenweerde leidt de eerste dienst in het hervormde centrum ‘De Ark’, nadat dit door de oud-president-kerkvoogd S. Slikker is geopend.

18 februari
In Amsterdam overlijdt de heer P. Wijdenes in de ouderdom van 99 jaar. Hij werd op 22 december 1872 in Opperdoes geboren en genoot bekendheid als schrijver van wiskundeboeken voor het middelbaar onderwijs.

23 februari
Warmenhuizen In de raadzaal wordt de heer W. M. P. Wesselink geïnstalleerd tot burgemeester door loco Q. Molenaar. Een week eerder had de installatie plaats gehad in de gemeente Harenkarspel.

26 februari
Hensbroek De sportveiling ten bate van de voetbalvereniging , Apollo ‘68’ en de ijsclub ‘Hensbroek’ brengt ruim ƒ 4300,- op.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

798. 't Was erg stil om me heen; ik raakte eventjes beskoten (ingedommeld, sluimerend) in de stoel.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.