Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1971 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1971

1 augustus
Opperdoes De heer M. A. Roode ontvangt bij zijn afscheid als directeur van het protestants christelijk tehuis voor bejaarden ‘Almere’ de ere-medaille in goud van de Orde van Oranje Nassau.

2 augustus
Opmeer Op de jaarlijkse tentoonstelling behaalt de heer C. Damen uit Langbroek de eerste prijs bij de equipes met tandem aanspanning.

2 augustus 1971, tekening: Maarten Oortwijn

7 augustus
Hoogwoud Op de tentoonstelling van papierknipsels in de hervormde kerk worden door mevrouw J. de Jong-Brouwer uit Sneek in Westfries costuum knipsels vervaardigd.

12 augustus
Hoorn Op lot nummer P. 1563 van de 604de staatsloterij valt voor een inwoner van Hoorn de hoofdprijs van ƒ 500.000,-.

14 augustus
Medemblik Het echtpaar Ruiter maakt met zijn rondvaartboot ‘Sancta Maria’ de eerste rondvaart over het IJsselmeer; hiermede heeft de stad een officiële rondvaartdienst gekregen aan de Oosterhaven.

15 augustus15 augustus 1971, tekening: Maarten Oortwijn
Aartswoud De gemeente geeft een aanvullende subsidie voor de restauratie van ‘Het Zwarte Huis’ op de hoek van de Schoolstraat. De boom voor het huis is een van de weinige overgebleven lindebomen die vroeger veelal op de kruispunten van wegen stonden in West-Friesland.

16 augustus
Hoorn Bij koninklijk besluit is de heer F. Tjaberings met ingang van 1 september benoemd tot burgemeester van Hoorn; thans in dezelfde functie te Krommenie.

17 augustus
Schermerhorn Prins Claus brengt in gezelschap van dijkgraaf A. Barendregt een bezoek aan de polder de Schermeer en aan de molens aan de Noordervaart. De lunch wordt gebruikt in het Polderhuis.

Zwaagdijk Oud-dijkgraaf J. Elders van Drechterland opent het nieuwe bedrijfsgebouw waarin garage, zoutsilo en werktuigen voor weg- en bermonderhoud zijn ondergebracht.

28 augustus
Midwoud De bewoners van het particuliere bejaardentehuis ‘'t Zonnehof’ maken een bootreis naar België, Frankrijk en Duitsland onder leiding en voor rekening van de directrice zuster J. Wilms-Brugman.

29 augustus
Medemblik In kasteel Radboud trekt de tentoonstelling ‘Noord-Holland met vlag en wapen’, samengesteld door de heer Kl. Sierksma, 20.000 bezoekers in tien weken tijd.

Alkmaar De heer H. H. Schipper ontvangt bij zijn 40-jarig jubileum als pianostemmer bij de firma Ypma de zilveren ere-medaille behorende bij de Orde van Oranje Nassau.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

265. Voor de kerstdagen kochten we 'n pondje volvette meshanger (jonge, vette kaas, die aan 't mes blijft hangen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.