Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1971 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1971

1 juli
Berkhout In het uitbreidingsplan Slagterslaan 1969 wordt aan de eerste straat de naam Burgemeester Beststraat (1919-1942) gegeven.

Den Burg Hoofddirectielid M. Wieringa van C.V. ‘Noord Holland’ met pensioen. Van november 1940 tot april 1969 directeur coöp. zuivelfabriek ‘Eendracht’.

2 juli
Hoorn Hotel De Doelen aan de Achterstraat, in 1615 gebouwd door de St. Sebastiaansdoelen, sluit wegens exploitatiemoeilijkheden zijn deuren; het pand is particulier eigendom.

3 juli
Bovenkarspel Met een receptie in 't Rode Hert neemt de heer S. Schaper-Rood afscheid als voorzitter van de Westfriese Flora, die in 1933 als een bescheiden show begon.

8 juli
Beemster Aan de Westdijk wordt de eerste paal geslagen voor het nieuwe gemaal ‘Wouter Sluis’ dat 2 miljoen gaat kosten. Met het dieselgemaal ‘Jacob Bouman’ aan de Oostdijk samen kan 700 kubieke meter water per minuut uit de polder van 7.000 ha worden gemalen.

11 juli
† Mej. C. Ruyterman te Hoorn, 72 jaar; mede-oprichtster van ‘Oud West-Friesland’ en oud bestuurslid; sinds 1949 ere-lid van het Historisch Genootschap.

12 juli
Venhuizen De gemeenteraad gaat akkoord met het voorstel van B. & W. om het voormalig raadhuis van Wijdenes aan een particulier te verkopen voor ƒ 26.025,-.

† J. Pierhagen te Hoorn, 70 jaar; oud-burgemeester van de gemeente Twisk en Opperdoes van 1940-1966, bestuurslid van vele verenigingen en instellingen; ridder in de orde van Oranje Nassau.

15 juli
Medemblik De restauratie van de Bonifatius kerktoren is voltooid. Het uurwerk uit 1750 is evenals het poortje, dat onder de toren doorliep, in de oorspronkelijke staat terug gebracht; architect W. N. Vlaming, kosten ƒ 880.000,-.

16 juli
Enkhuizen In het kader van de ‘Stichting Enkhuizen Bloemenstad’ heeft de firma Sluis en Groot van haar proefakker een ‘Summer-garden’ en de firma Royal Sluis een ‘Fleur-oase’ gemaakt; gelegen buiten de wallen bij de ingang van de Koepoort.

17 juli
Oosthuizen Als besluit van een excursie van de orgel-werkgroep Noord-Holland wordt een concert gegeven op het vermaarde orgel in de hervormde kerk van Oosthuizen door de organisten Willem Talsma en Hans van der Horst.

21 juli
Enkhuizen Het (Rijks)Zuiderzeemuseum boekt op deze dag een record aantal bezoekers van 1727.

28 juli
Hoorn Het Westfriese Museum ontvangt tijdens de Westfriese Marktdag het record van 1367 bezoekers.

29 juli
Medemblik Burgemeester mr. J. G. Norbart ontvangt bij zijn afscheid naar zijn nieuwe gemeente Denekamp de gouden ere-medaille van de stad; voorts wordt namens de burgerij een stereo platenspeler met toebehoren en namens het gemeentepersoneel een fiets aangeboden.

30 juli
Beemster Het 25-jarig jubileum van de ‘Beemster Gemeenschap’ wordt op de ‘ouderwetse dag’ gevierd met een optocht van oude rijtuigen en besloten met een theemiddag in de tuin van het museum Betje Wolff.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

209. De helt (handvat, greep) van m'n graaf (spade, schop met naar onder spits toelopend blad).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.