Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1971 » januari

Kroniek van West-Friesland - januari 1971

Eerder verschenen in West-Frieslands Oud en Nieuw, 39e bundel, pagina 130-147.
Uitgave: Historisch Genootschap "Oud West-Friesland", 1972.
Samengesteld door Mevr. C.N. Tuender-Nobel.

Kroniek van West-Friesland 1 januari
Hoogwoud De bevolking is in het jaar 1970 met 10 personen toegenomen. De gemeente telt thans met de buurtschappen Aartswoud en De Weere 3054 inwoners.

3 januari
† dr. M. J. Prinsen te Overveen, 71 jaar oud; commissaris van de koningin in Noord-Holland van 1954-1964.

6 januari
Hoorn Aan de Maelsonstraat bij de Koepoortsweg wordt in ijzige koude de eerste paal geslagen voor de Middelbaar Technische School (M.T.S.). Voorzitter van het stichtingsbestuur is burgemeester J. N. Stuifbergen van Bovenkarspel.

8 januari
Hoorn De heer J. Koopmans van het garagebedrijf Gebr. Koopmans aan het Dampten bouwt een vijfde kraanwagen om dag en nacht voldoende toegerust te zijn voor het wegslepen van beschadigde auto's bij verkeersongevallen.

16 januari
Venhuizen In ‘Landmans Welvaren’ concerteert het fanfarekorps D.W.S. in nieuwe uniformen, waarvoor de burgerij in korte tijd ƒ 8.000,- bijeen bracht. Het uniform bestaat uit: groen colbert, grijze broek, gele das en wit overhemd.

20 januari20 januari 1971, tekening: Maarten Oortwijn
Wognum De Hieronymusparochie laat de oude kerk uit 1856 slopen. De nieuwe kerk staat aan de overzijde van de weg.

21 januari
Purmerend Het Provinciaal Electriciteitsbedrijf van Noord-Holland schenkt een automatische wasmachine aan het gezin Gaipa; de 300.000ste klant van het P.E.N.

27 januari
Hensbroek-Obdam Het brandweerkorps – in nieuwe uitgaansuniformen – krijgt op één dag de beschikking over een nieuwe brandweergarage met instructielokaal benevens een moderne brandweerwagen; commandant is de heer Bruin.

28 januari
Enkhuizen Per zolderschuit vervoerd over het IJsselmeer komt het vissershuisje uit Vollenhove aan in de haven. Het wordt geplaatst in het Openluchtgedeelte van het (Rijks) Zuiderzeemuseum, waar de fundering al gereed ligt.

Beemster Na de uitvoering van Beemsters Fanfare en van de Fanfare-Jeugd werd de heer R. Middelburg vereerd met de gouden speld en de oorkonde van de Ned. Unie van fanfare- en harmonie gezelschappen; de jubilaris is 60 jaar werkend lid.

Beemster De gemeenteraad keurt het voorstel van B. & W. goed om ƒ 12.651,- subsidie te verlenen aan de heer H. Bruin voor de restauratie van zijn boerderij De Lepelaar (1683) aan de Middenweg. De restauratie gaat ƒ 42.170,- kosten.

 


Hé, is dat Westfries?

267. Skaibutter, 'scheiboter' werd gemaakt als de koeien pas in de wei liepen, dus direct na 't 'scheiden' van de stal.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.