Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1970 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1970

1 februari
Enkhuizen Bij de Europese Bibliotheek te Zaltbommel verschijnt het boek: Oude prentbriefkaarten van Enkhuizen; samengesteld door de heer J. Zwaan, bestuurslid van de vereniging ‘Oud Enkhuizen’.

3 februari
In de Staatscourant is de wet bekend gemaakt, waarbij 18 gemeenten in West-Friesland tot 6 nieuwe gemeenten zijn samengevoegd. Die gemeenten zijn geworden: Barsingerhorn, Niedorp, Schermer, Graft-De Rijp, Venhuizen en Zeevang.

6 februari
Zwaag Het bestuur van de Oosterpolder heeft samen met de polder De Westerkogge en de Hoornse Hengelaarsbond een veegboot gekocht, waarmee het afval uit de sloten ‘geveegd’ wordt.

10 februari
Spanbroek In de koegang van de veehouder C. Bijman heeft de dierenverloskundige J. Zoeteman uit Vijfhuizen een vaars met de keizerssnede verlost van een stierkalf. Hij wordt hiervoor nadien door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot een geldboete.

15 februari
Anna Paulowna Ard Schenk behaalt in het Bisletstadion te Oslo het wereldkampioenschap hardrijden op de schaats. In 1966 en in 1967 eindigde hij op de tweede plaats.

16 februari
Avenhorn Voor het gezondheidscentrum dat in het bestemmingsplan Het Hoogt zal worden gebouwd, brengt de huis-aan-huis collecte in Avenhorn, De Goorn, Scharwoude, Grosthuizen en Oudendijk ƒ 17.500,- op. Dit bedrag zal nog tot ƒ 22.000,- worden aangevuld om 10% van de bouwsom uit eigen middelen bijeen te brengen; een voorwaarde voor subsidie toewijzing.

17 februari
Bovenkarspel Op de 37ste Westfriese Flora is een stal met 24 bekroonde melkkoeien ingericht benevens een box voor de Palominomerrie met haar veulen van drie dagen oud; eigenaar de heer S. Moeijes te Bobeldijk.

21 februari
Zaandam Voor het molenaars-examen in de verfmolen De Kat slaagde van de acht candidaten uit heel Nederland ook de heer K. Zaal uit Bergen. De cursus ging uit van de vereniging ‘De Hollandsche Molen’.

Hoorn De afdeling West-Friesland van de vereniging tot bevordering der bijenteelt huldigt de heer R. J. Veldhuis, 85 jaar oud, die sinds 1920 zelfstandig imker is en nog zes bijenvolken houdt, hij ontving de gouden medaille der vereniging.

23 februari
Andijk Kassier C. Mondt opent het nieuwe gebouw van de Raiffeisenbank. In de hall is de door hem zelfgemaakte spreuk: ‘Al deze stenen voor sparen en lenen’ aangebracht.

24 februari
In de Domkerk te Utrecht worden prins Constantijn, 3e zoon van H.K.H. prinses Beatrix en Z.K.H. prins Claus en prins Bernhardt, 2e zoon van H.K.H. prinses Margriet en mr. P. van Vollenhoven door ds. H. J. Kater gedoopt.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

798. 't Was erg stil om me heen; ik raakte eventjes beskoten (ingedommeld, sluimerend) in de stoel.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.