Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1969 » december

Kroniek van West-Friesland - december 1969

2 december
Baarsdorpermeer De gebouwen van de op 1 november gesloten zuivelfabriek ‘De Ster’ zijn verkocht aan een firma die er een klokkenfabriek in gaat vestigen.

6 december
Zwaagdijk-Oost In aanwezigheid van de vier burgemeesters waartoe Zwaagdijk gemeentelijk behoort, n.l. Wervershoof, Hoogkarspel, Nibbixwoud en Westwoud, wordt het nieuwe dorpshuis geopend.

11 december
Bovenkarspel Met een meerderheid van 81.7% van de uitgebrachte stemmen is de ruilverkaveling van de polder het Grootslag door de grondeigenaren aangenomen. De polder is 6.100 ha groot, de ruilverkaveling gaat 82 miljoen gulden kosten.

12 december
Wervershoof De heer A. J. Vlaar, voorheen wethouder van de gemeente Blokker, wordt in een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester.

16 december
Berkhout Voor de bouw van het dorpshuis ‘De Ridder St. Joris’ wordt op intekenlijsten op één avond ƒ 35.000,- ingezameld.

17 december
Medemblik Het polderbestuur van de Vier Noorder Koggen is genoodzaakt de omslag voor de ingelanden te verhogen van ƒ 60,- tot ƒ 70,- per ha.

20 december 1969, tekening: Maarten Oortwijn

20 december
Heemstede De heer Jb. Posch, voorzitter van de Stichting ‘De Schermer Molens’ biedt prof. ir. W. Schermerhorn bij diens 75ste verjaardag een oorkonde aan als dank voor zijn steun tot behoud van de Schermeer en zijn molens.

Bovenkarspel Voor de langdurig zieken in de gemeente bestaat de mogelijkheid de kerkdiensten uit de parochiekerk via het eigen radiotoestel te volgen.21 december

21 december
Hensbroek In een bijzondere kerkdienst, die geleid wordt door ds. Antonides, wordt afscheid genomen van ouderling J. van der Molen die vanaf 18 december 1925 deel uitmaakt van het kerkbestuur.

25 december
Soestdijk Koningin Juliana maakt in haar Kerstrede de geboorte bekend van haar vijfde kleinzoon, prins Bernhard Lucas Emmanuel, tweede zoon van prinses Margriet en mr. P. van Vollenhoven.

30 december
Hauwert Het Anjerfonds, afdeling Noord-Holland, stelt ƒ 4.000,- beschikbaar voor het dorpshuis, waarvoor o.a. een stereo-platenspeler zal worden aangeschaft.

Er is een tijd van komen
Er is een tijd van gaan
Het loopt verkeerd met velen
Omdat zij het niet verstaan.

Achille H. van Acker (1898- )

 


Hé, is dat Westfries?

804. 't Hele hussie (de hele boel, alles bij elkaar) was geen cent waard.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.