Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1969 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1969

4 augustus
Opmeer 61-ste Landbouwtentoonstelling en Concours Hippique. Dit jaar werd het nationaal kampioenschap voor Tweespannen Tuigpaarden verreden.

11 augustus
† K. Roos te Wijdenes, 69 jaar oud; voorzitter van de bond van varkenshandelaren; ijveraar voor het behoud van de Alkmaarse- en Purmerender veemarkt.

Schagen Burgemeester W. J. Wognum ontvangt op het raadhuis het eerste exemplaar van de 36ste bundel ‘West-Frieslands Oud en Nieuw’. die gedeeltelijk aan Schagen is gewijd.

Hoorn In de Grote Waal wordt de eerste oecumenische lagere school geopend, een experimentele school op algemeen christelijke grondslag.

20 augustus
Alkmaar Leden van de archeologische Werkgemeenschap Nederland vinden bij opgravingen op de hoek van de Kooltuin en de Torenbrug resten van een walbeschoeiing en een steigertje behoord hebbende bij het kasteel ‘De Torenburg’. dat graaf Willem II omstreeks 1250 bouwde. Het onderzoek geschiedde onder leiding van dr. ir. E. H. P. Cordfunke.

22 augustus
Wijdenes Mevr. J. Haan-Slot, actief lid van de Wijdenesser dansgroep vanaf de oprichting in 1940, ontvangt op de slotavond van het gezamenlijk optreden met de Franse dansgroep ‘La Pastourelle’ uit Rodez het ere-lidmaatschap.

28 augustus
Venhuizen De 16 jarige koe Minke 14, uit de stal van de heer P. C. Vis op de ‘Zonnehoeve’. kreeg van mevrouw V. Vis-Leguit een taart aangeboden bij het behalen van de 100.000 kg melkproduktie!

29 augustus
Grootebroek Burgemeester P. Groot, voorzitter van de Recreatie Gemeenschap ‘De Streek’. slaat de eerste van de 385 houten palen voor de Pellikaan-Sporthal die ƒ 1.200.000,- gaat kosten.

30 augustus
Andijk Voor de reünie van het uit Andijk afkomstige geslacht Vriend kwamen honderdentwintig familieleden, waaronder vier leden uit Amerika, voor een gastdag bijeen.

« juli | september »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.