Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1969 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1969

2 juni
Schagen Café Plevier, gebouwd in 1780, dat vroeger op de Schager marktdagen wel 200 paarden stalde, wordt verbouwd tot autoshowroom.

6 juni
Julianadorp Op de afscheidsavond van dokter J. Swaters, die daar 35 jaar huisarts was, werd het geschenk van de bevolking – een bedrag van ƒ 3500,- – door de jubilaris bestemd voor de bibliotheek van het in aanbouw zijnde bejaardencentrum.

Alkmaar Het nieuwe landbouwhuis aan de Helderseweg wordt door de Commissaris van de Koningin mr. F. J. Kranenburg geopend met de onthulling van een carillon van 12 klokken en vier stel ronddraaiende kaasdragertjes. Architect van het gebouw is ir. C. Keesman.

Enkhuizen De vereniging ‘Oud Enkhuizen’ schenkt ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan aan de 371 leden een fotoboekje van 12 gevelstenen, benevens het boekje ‘De 3 Haringen’ van de oud-Enkhuizer schrijver K. Norel.

7 juni
Hoorn-Enkhuizen Prinses Beatrix en Prins Claus openen met de ‘Groene Draeck’ en in het kielzog de gepavoiseerde vloot van de watersportvereniging de nieuwe jachthavens van Hoorn en Enkhuizen.

9 juni
Oudkarspel De hervormde kerk uit 1870 met een koor uit 1570 brandt geheel uit. De brand ontstaat op het dak tijdens loodgieterswerkzaamheden.

17 juni
Wieringerwaard Koningin Juliana gebruikt tijdens haar bezoek aan Noord-Holland Noord en Wieringen de lunch op het polderhuis. In Julianadorp werden haar 2 dwerggeitjes voor de kleinkinderen aangeboden.

Heerhugowaard Onze oud-plaatsgenoot prof. J. W. Kuiper aanvaardt met een oratie in de aula van de Rijksuniversiteit te Utrecht zijn ambt als gewoon hoogleraar in de faculteit der wis- en natuurkunde.

18 juni
Broek op Langendijk Mej. M. M. de Bruyn, onderwijzeres van 1 juli 1923 tot 1 juli 1969 aan de christelijke J. D. van Arkelschool, neemt op een feestavond ‘Zo is uw leven’ afscheid.

Sijbekarspel Bij Kon. Besluit wordt burgemeester P. Smit van Midwoud tevens benoemd tot burgemeester van Sijbekarspel als opvolger van burgemeester J. Elmers die per 1 augustus de dienst met pensioen verlaat.

19 juni
Hoorn Gedeputeerde Staten van Noord Holland leggen officiëel het ontwerp-streekplan voor Oostelijk West-Friesland op het stadhuis ter inzage.

27 juni
Wognum Burgemeester P. J. Commandeur opent het nieuwe gezondheidscentrum, waarin tevens de bibliotheek en de openbare leeszaal gevestigd zijn. Het ontwerp is van architect F. A. M. J. Staal, het initiatief voor de bouw van de heer Boots.

28 juni
Monnickendam De afdeling Amsterdam van de archeologische werkgemeenschap voor Nederland graaft de fundamenten op van het Cisterciënser klooster Galilea in Overleek dat daar van 1431 tot 1574 heeft gestaan.

« mei | juli »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.