Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1968 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1968

6 augustus
Prinses Margriet, die met mr. P. van Vollenhove en prins Maurits op het jacht Piet Hein in Medemblik verblijft, geeft het startsein voor de eerste zeilwedstrijd van de internationale Sea-week.

12 augustus
† Mr. P. J. Oud te Rotterdam, 81 jaar oud; geboren te Purmerend, minister van staat, oud-minister van financiën en oud-burgemeester van Rotterdam.

17 augustus
Op de 44ste Westfriezendag te Middenrneer, die door ruim 400 leden werd bezocht, memoreert burgemeester Omta in zijn welkomstwoord, dat de Wieringermeer ook een stukje West-Friesland wil zijn. De contributie wordt verhoogd van ƒ 10.- tot ƒ 15.-, voor welk bedrag de leden tevens de bundel ontvangen.

18 augustus
Grootebroek Aan de Zesstedenweg opent dr. Hensen uit Groningen het nieuwe hervormde Centrum. Grootebroek is kerkelijk al 14 jaar gecombineerd met Bovenkarspel.

19 augustus
Barsingerhorn Met behulp van springstof valt de toren van de herv. kerk, die in 1903 werd gebouwd, in enkele seconden ter aarde; de 17de eeuwse kerk was al gesloopt.

28 augustus
Medemblik De gemeente koopt de gebouwen en terreinen van het voormalig provinciaal ziekenhuis voor ƒ 233.625,-.

30 augustus
Alkmaar De heer Th. P. H. Wortel, sinds 1921 in dienst van de gemeente, neemt als archivaris afscheid en ontvangt, tijdens de receptie in de raadzaal, de gouden ere-penning van de stad.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

428. Die zwager van je is 'n snokkere of: snukkere kerel. Als hij van de partij is, kom je vaak in 'n snokkere situatie (wat eigenaardig, wat buitenissig, meestal met 'n komisch tintje eraan).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.