Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1968 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1968

2 februari
Warmenhuizen De heer Th. Laan, lid van gedeputeerde staten opent het nieuwe dorpshuis, waarin zich een toneelzaal met foyer, vergaderruimten, een biljartzaal en de bibliotheek bevinden. De kosten bedroegen ƒ 220.000; de architect is W. E. J. Doedens.

3 februari
Hoorn Met financiële steun van de Kerkmeyer-de Regt stichting en de Watersportvereniging wordt voor het Westfries museum het 17de eeuwse schilderij ‘Hoorn en de Grote Fortuyn’ van de Enkhuizer schilder Jac. Gerritsz Loef (1607-1670) aangekocht voor ƒ 18.000.- van een Amsterdamse kunsthandel.

12 februari12 februari 1968, tekening: Maarten Oortwijn
Wieringerwaard Op de boerderij ‘Groenhoven’ wordt mejuffrouw A. P. Groneman het eerste exemplaar van het boek ‘Verdwenen water, gewonnen melk’ aangeboden. Dit zesde deeltje van de stolphoevereeks is geschreven door V. J. Nobel.

15 februari
† P. Chr. J. Peters te Alkmaar, 76 jaar oud; burgemeester van Medemblik van 1932-1956, dijkgraaf van de Vier Noorder Koggen van 1943-1961.

26 februari
Hoorn Op een bijeenkomst van de Land- en Tuinbouw Bond wordt de heer J. Elders, dijkgraaf van Drechterland benoemd tot ridder van de Orde van St. Gregorius voor zijn activiteiten op agrarisch en en sociaal terrein.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

135. Als je zo af en toe wat aan dat werk doet, kom je er nooit mee klaar, je moet 't loif er an leggen (flink aanpakken, intensief werken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.