Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1967 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1967

1 oktober
Hoorn De wegwijzerdienst, uitgaande van de Vrouwenraad van de Hoornse Gemeenschap, verwelkomt de nieuwe inwoners aan huis en biedt een map aan met gegevens over de stad en haar activiteiten, benevens de mooie folder van de vereniging ‘Oud Hoorn’.

7 oktober
In vijf jaar tijds zijn zestig stolpboerderijen in West-Friesland, merendeels door brand, verdwenen. Alleen de familie Steur in Bobeldijk en de familie Moeyes in Hoogwoud bouwden de boerderij weer in het stolphoeve-type op.

8 oktober
Hoorn Op de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Amateur Toneel Unie in West-Friesland neemt de heer J. Stapel uit Sijbekarspel afscheid als voorzitter. Hij ontvangt de Rederijkersspeld.

10 oktoberHoorn (Tekening: M. Oortwijn)
Eenentwintig burgemeesters uit West-Friesland demonstreren op rijksweg 7 tussen Scharwoude en Purmerend om te protesteren tegen de mededeling in de Rijksbegroting 1968 dat de verbreding van dat gedeelte rijksweg weer niet zal worden uitgevoerd.

13 oktober
Alkmaar In de Grote Kerk heeft de officiële herdenking plaats van het 100-jarig bestaan van de Rijks H.B.S. aan de Paardenmarkt. Er is een gedenkboek uitgekomen onder redactie van de oud-leraar R. P. Goettsch en van de oud-leerling Th. P. H. Wortel.

16 oktober
† C. Ruitenbeek te Hoorn, 62 jaar oud; oud-directeur van gemeentewerken en voorzitter van de commissie voor Landelijk Schoon van het historisch genootschap ‘Oud West-Friesland’.

17 oktober
Hoorn Door de storm met windkracht elf, waait de bakkerij aan de Kuil, die gerestaureerd wordt in opdracht van de vereniging Hendrick de Keyser, met steiger en al om.

20 oktober
Wognum De gemeenteraad besluit de herinnering aan het Wognummer zangkoor, dat in 1956 is opgeheven, levendig te houden door aan drie nieuwe straten de namen te geven van Jacob Kwast, Willem Staal en Andries Magnée.

24 oktoberGroenveld (Tekening: M. Oortwijn)
Wieringermeer Rom Vermunt behaalt op zijn paard Helmut het kampioenschap in de veelzijdigheidswedstrijd voor landelijke ruiters, verreden in de duinen bij Bakkum.

25 oktober
Hensbroek Met de tentoonstelling ‘Door samenwerking vooruit’ in café 't Springende Paard wordt het streekontwikkelingswerk in het gebied Hensbroek-Wogmeer besloten. Dit werk begon op 1 mei 1959 met de ruilverkaveling.

Hoorn In het vormingscentrum ‘Dijk en Duin’ is de katholieke stichting Opbouw Noordhollands Noorderkwartier opgeheven en begint het Katholiek Sociaal en Cultureel Centrum van het Noordhollands Noorderkwartier zijn werk.

30 oktober
Groenveld Dankzij een subsidie van Monumentenzorg en de toewijding van de molenaar A. Wiedijk, is de restauratie van de Noordhollandse binnenkruier, de watermolen van de polder Valkoog, voltooid.

31 oktober
Schagen De nieuwe bejaardenflat van de hervormde gemeente in de Landbouwstraat krijgt bij de opening de naam Jacob Bruin-flat, naar de sedert kort overleden diaken die het initiatief voor de bouw nam.

 


Hé, is dat Westfries?

798. 't Was erg stil om me heen; ik raakte eventjes beskoten (ingedommeld, sluimerend) in de stoel.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.