Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1967 » september

Kroniek van West-Friesland - september 1967

2 september
In de St. Jacobskerk te ‘s Gravenhage wordt prins Willem-Alexander der Nederlanden door ds. H. J. Kater gedoopt in aanwezigheid van de voltallige koninklijke familie en 1800 genodigden.

7 september
Hoogwoud Tijdens een kort onweer slaat de bliksem in de pas gerestaureerde kerktoren en veroorzaakt een schade van ƒ 20.000.-. maar er ontstaat geen brand.

9 september
De 43ste Westfriezendag te Noord-Scharwoude in de veilinghal van de Noordermarktbond wordt door bijna 400 leden bezocht. ‘s Middags rijdt en vaart het gezelschap door het Geestmerambacht. Men bezichtigt de fundamenten van de Nuwendoorn en de oude kerk van Warmenhuizen.

Medemblik De harddraverij-vereniging Prins Hendrik viert haar 125-jarig bestaan; genoemd naar Prins Hendrik van Oranje-Nassau, zoon van koning Willem II en koningin Anna Paulowna.

11 september
Medemblik In de raadzaal opent burgemeester mr. J. G. Norbart een historische tentoonstelling betreffende de draf- en rensport.

13 september
Hoorn Bij de opening van de nieuwe Raiffeisenbank, voortgekomen uit de boerenleenbank van Berkhout, schenkt de voorzitter de heer C. N. Laan duizend gulden aan het Hoorns Harmonie Orkest voor het instrumentenfonds.

15 september
Warder Het bestuur van de Coöperatieve Zuivelfabriek, opgericht in 1911, besluit tot opheffing. De 3.7 miljoen kg. melk zal door ‘Aurora’ te Opmeer verwerkt worden.

16 september
Hoorn De heer C. Blokdijk uit Bobeldijk legt de eerste steen voor de nieuwe gereformeerde kerk aan de J. D. Pollstraat, waarvan de bouw voor een belangrijk deel mogelijk is geworden door de nalatenschap van de heer J. Nieuwenhuyse, destijds leraar Frans aan de R.H.B.S.

17 september
Bergen De auteur Anthony van Kampen ontvangt op het raadhuis de onderscheiding Ridder in de orde van St. Sylvester voor zijn werk ten behoeve van de melaatsen in het Amazonegebied, waar pater Jan de Vries werkt en waarover Van Kampen het boek schreef: ‘Het land dat God vergat’.

21 september
Wervershoof Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan als zelfstandige gemeente is een historische tentoonstelling ingericht in het jeugdhuis met inzendingen uit diverse musea en archieven, naast die van particulieren.

22 september
Grootebroek In de tuin van de nieuwe lagere technische school wordt het bronzen beeld voorstellende Tobias en de engel van Johan Jorna door de voorzitter van het schoolbestuur, de heer A. N. de Jong, onthuld.

29 september
Oudendijk Burgemeester H. Warners neemt afscheid van gemeenteraad en burgerij in verband met zijn benoeming tot burgemeester van Anna Paulowna met ingang van 4 oktober.

« augustus | oktober »

 


Hé, is dat Westfries?

361. Hoe ver ben je heen met je was?
't Loupt op 't lessie ('t loopt naar 't einde, 't is gauw klaar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.