Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1967 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1967

1 juli
Medemblik Het provinciaal ziekenhuis, waarvan de gebouwen uit 1798 dateren, is opgeheven. De patiënten zijn opgenomen in het provinciaal ziekenhuis te Castricum.

Enkhuizen De N.V. Koninklijke Zaadhandel en Zaadteelt Sluis & Groot bestaat 100 jaar. Tot de hoogtepunten van de jubileumviering behoorde een receptie ten stadhuize.

3 juli
De Hoornse Gemeenschap heeft aan de beeldhouwer Jan van Druten de opdracht gegeven een standbeeld te vervaardigen van de drie scheepsjongens van Bontekoe. Willem Bontekoe, de Hoornse zeevaarder, begon op 28 december 1618 zijn avontuurlijke reis naar Indië.

5 juli
Wervershoof Zr. Debora, sinds 1949 directrice van de landbouwhuishoudschool en gedurende 40 jaar werkzaam bij het onderwijs, neemt met een feestelijke receptie afscheid.

6 juli
Hoorn De collecten voor het Rode Kruis, dat dit jaar 100 jaar bestaat, brengen in West-Friesland ƒ 13.201,16 op tegen ƒ 8.581,74 in het voorgaande jaar.

Medemblik Bij graafwerkzaamheden in de Westerdijk komen palen te voorschijn afkomstig uit de oude wierdijk, die in de 17e eeuw werd verstevigd met palen van 4 meter lengte.

10 juliOosthuizen (Tekening: M. Oortwijn)
Oosthuizen In het kader van het Holland Festival geeft Willem Talsma in de ned. hervormde kerk een concert van componisten uit de 15e en 16e eeuw op het oudste orgel in Nederland dat uit 1521 dateert. De Nederlandse Spoorwegen laten voor deze gebeurtenis de treinen in Oosthuizen stoppen.

12 juli
Andijk Het nieuwe pompstation van het Provinciaal Waterleiding Bedrijf voorziet thans heel West-Friesland van drinkwater afkomstig uit het IJsselmeer.

21 juli
† J.M. Stumpel te Hoorn, 87 jaar oud; oud-lid van de Tweede Kamer, oud-wethouder van Hoorn en oprichter van ‘Onze Courant’, welk dagblad thans wordt uitgegeven onder de titel ‘Noordhollands Dagblad’,

23 juli
Hoorn Ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag, zendt de heer P. Eriks Jzn. aan zijn familieleden een stamboom van tien geslachten Het overzicht begint in Enkhuizen met het jaar 1537.

25 juli
Beemster Tijdens de feestweek wordt het leven van Betje Wolff en haar echtgenoot op de pastorie voor één dag in eigentijdse kleding uitgebeeld.

30 juli
† Sj. Spoelstra te Enkhuizen, 66 jaar oud, ten gevolge van een verkeersongeluk. Bestuurslid van ‘Oud-Enkhuizen’ en administrateur van het Zuiderzeemuseum.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

804. 't Hele hussie (de hele boel, alles bij elkaar) was geen cent waard.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.